Кепа Аризабалага, нови најскупљи голман на свету!

Шпанац Кепа Аризабалага постаће најскупље плаћени голман у историји фудбала јер је Челси активирао откупну клаузулу од 80 милиона евра из уговора Атлетик Билбаа. Челси се ту неће зауставити, Ковачић стигао на прегледе, Фекир за крај прелазног рока.

Лис Ас јавља да је Кепа отпутовао у Лондон да комплетира трансфер и сруши рекорд Бразилца Алисона Бекера, кога је Ливерпул у јулу платио 75 милиона Роми.

Истовремено, Челси остаје без првог чувара мреже Тиба Куртое зато што је близу да се склопи посао са Реал Мадридом за 35 милиона.

Белгијанац, званично најбољи голман Мундијала у Русији, није тренирао претходна два дана баш због инсистирања на преласку у Мадрид, где је са великим успехом бранио за Атлетико.

Куртои истиче уговор следећег лета, па је Челси приморан да га пусти и заради какав-такав новац од обештећења.

Челси се ту неће зауставити, већ покушава у великом стилу да заврши летњи прелазни рок. 

Хрватски репрезентативац Матео Ковачић напустио је Реал Мадрид и допутовао у Лондон на прегледе.

Уколико све прође како се очекује, Ковачић ће потписати позајмицу са обавезним откупом на крају сезоне.

Ковачић је три године био члан Реала, освојио је исто толико трофеја Лиге шампиона, али је углавном био резерва и зато је одлучио да потражи нови изазов.

Челси има још једну мету, али је тај трансфер "на дугачком штапу" - освајач светске титуле са Француском, фудбалер Лиона Набил Фекир.

Фекир је ппочетком лета био једном ногом већ у Ливерпулу, али су преговори клубова пропали када се све чинило завршеним.

Његов саиграч из репрезентације Оливије Жиру и Белгијанац Еден Азар га наговарају да им се придружи и обуче дрес "плаваца".

"Причао сам са Фекиром када му је пропао трансфер у Ливерпул. Рекао сам му све о Челсију, чак га је и Азар позвао. Волели бисмо када би дошао код нас, сјајан је фудбалер, али не знам шта ће се десити", рекао је Жиру.

Прелазни рок у Енглеској завршава се сутра у поноћ, тако да ће до тада бити све познато.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи