Маринци спремају Енглезе за меч са Шкотима

Они су, ако не најбољи, а онда најплаћнији фудбалери на планети. Репрезентативци Енглеске, звезде Премијер лиге, знају како да се носе са притиском милиона на рачуну и милијардама испред ТВ екрана, али да ли крем енглеског фудбала има оно што је потребно да постане маринац?

Селекција Енглеске припремала се за суботњи меч са Шкотском у квалификацијама за Светско првенство вежбајући у тренинг центру маринаца (Royal Marines) у Девону.

Обука је трајала 48 сати и укључивала је режим који пролазе сви нови регрути.
"Желели смо да доведемо играче у ново окружење, у нешто што нису очекивали", рекао је селектор Герет Саутгејт.

"И једни и други представљају краљицу и државу, али оно што оно ради ума много веће консеквенце. Сваки неуспех може да нанесе огромну штету. То нам је дало добар контекст и поређење", истакао је Саутгејт.

Један од тренинг метода маринаца у Британији је "dislocated expectations", односно адаптирање на ситуацију када се иницијални план изјалови. Примењиво на фудбал, зар не?

"Показали су нам како да се изборимо са тиме, као и колико је важно да не изневеримо ниједног свог саиграча".

"Желели смо да момке упознамо са једном од најпризнатијих елитних јединица на свету, да им покажемо да шта све постоји на свету".

Енглески репрезентативци су, иначе, спавали под отвореним небом током дводневне обуке.
Потом су се вратили у своју зону комфора (comfort zone, како то кажу у Енглеској и САД), почевши поново са радом у сопственом тренинг центру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи