Фифа прати ситуацију са Катаром

Светска фудбалска федерација саопштила је да има редовне контакте са Организационим одбором Светског првенства у Катару 2022. године, иако није желела да коментарише дипломатску ситуацију у Заливу.

Саудијска Арабија, Египат, Уједињени Арапски Емирати, Бахреин и Јемен прекинули су све везе са Катаром, оптуживши ту земљу да подржава тероризам. Ипак, Фифа је за сада без коментара.

Из Светске куће фудбала истичу да имају редован контакт са Организационим одбором Мундијала, који би требало да се одржи у Катару 2022. године, али да немају коментар што се тиче заоштравања дипломатских односа између држава у Заливу.

Такође, локални Организациони одбор у Катару, као и Азијска фудбалска конфедерација, одбили су да коментаришу последња догађања у региону.

Катар је дипломатским путем успео да "изнуди" домаћинство Мундијала, а држава ће у току ове године организовати 72 такмичења, од чега је 39 међународног карактера.

Већ је организован Светски куп у гимнастици, као и атлетски митинг Дијамантске лиге, док би у септембру требало да се одржи Светски куп у пливању. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи