Читај ми!

Породилишту у Грачаници више од 4.000 евра од утакмице са Звездом

На недавно одиграној хуманитарној фудбалској утакмици између Црвене звезде и Грачанице прикупљено је 582.000 динара (нешто више од 4.500 евра) помоћи породилишту у Грачаници.

"Од продатих улазница, сувенира и мајци прикупљено је 333.000 динара, 200.000 динара донирао је водитељ ТВ водитељ Иван Ивановић, 13.700 динара поклонио је Александар Крстић од продаје пића током утакмице а 15.000 динара је донација делија из Куманова. Од укупне суме са 20.000 динара помогли смо нашег суграђанина Дејана Живића за даље лечење", казао је представник навијача Црвене Звезде у Грачаници Стефан Аксић.

Директор здравства Александар Поповић каже да је у разговору са надлежнима у болници и породилишту у Грачаници сачињен списак најпотребнијих ствари за рад и да су оне обезбеђене од средстава прикупљених на хуманитарној утакмици, саопштила је преш служба општине Грачаница.

"Због проблема око набавке купљени су санитетски материјал и анпулирани лекови, што је допремљено и уручено болници и гинеколошко-акушерској клиници", казао је Поповић.

Председник општине Грачаница Владета Костић наводи да је одигравање хуманитарне утакмице између Црвене звезде и домаћег тима постала традиција, те да очекује да ће се одигравати и наредних година.

"То наравно зависи од воље руководства Црвене звезде, али и локалне самоуправе. Ово је трећа утакмица и потешкоћа око организације било је само први пут, када је постојао отпор дела јавности у смислу да ће бити инцидената. Сведоци смо да је све прошло у спортској и позитвиној атмосфери, да није било проблема, хулигана, па и политике. Из године у годину повећавао се број људи на утакмици, па и средства и надамо се да ће тако бити и наредних година", казао је Костић.

На донираној помоћи навијачиима Црвене звезде захвалили су се представници болнице у Грачаници, директор Звонко Ђурђевић и начелник породилишта Богољуб Вељковић.

"Добили смо најпотребније и то нам пуно значи, како у материјалном тако и моралном смислу. Нисмо сами, нисмо заборављени, а ми са друге стране пружамо максимум у условима које овде имамо", казао је Вељковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи