Читај ми!

Рукавина: Погодићу Митровића опет за победу над Велсом

Фудбалски репрезентативац Србије Антонио Рукавина позвао је јавност на опрез пред меч против Велса, ослабљеног изостанком најбољег играча Гарета Бејла, али и истакао да би нова победа у квалификацијама показала да је национални тим у потпуности сазрео за Светско првенство.

"Колико је изостанак Бејла олакшица, толико и није, може да буде мач са две оштрице и да дође до опуштања. Против њих смо у Кардифу извукли бод и сада можда неки помисле "лако ћемо". Ипак, ми из репрезентације не мислимо тако. Велс ће можда добити већу снагу јер Бејл не игра", рекао је Рукавина Танјугу.

Десни спољни Виљареала признао је да се обрадовао када је чуо да Бејл неће наступити у Београду.

"Како се приближава утакмица, припремамо се за њихову тимску тактику. Гледамо да нас приближимо корак ближе Русији и отпишемо једног ривала, што би олакшало пут", рекао је Рукавина, а онда "спустио лопту".

"Мислим да бисмо победом у многоме удаљили Велшане од пласмана у Русију, то кажем са спортске и професионалне стране јер знам како бисмо ми гледали на евентуалних седам бодова више, а како када си испод са исто толико мање".

Србија после пет утакмица налази се на првом месту Д квалификационе групе за пласман на Мундијал 2018. године, што јако радује Рукавину.

"Да нам је неко понудио пре почетка квалификација да будемо у оваквој позицији, прихватио бих оберучке. Сви знамо како је било претходних година... Све више растемо и сви више верују око нас, медији и навијачи, повукле су се ствари из прошлости. Мислим да смо сазрели да одемо на Светско првенство", наводи бивши капитен Партизана.

Рукавина нема ништа против да се понови акција из Кардифа када је у центрирао, а Александар Митровић у финишу донео реми Србији, с тим да сада прижељкује гол за тријумф.

"Десило се у Кардифу, зашто не би опет? Нашу игру заснивамо по боковима, биће доста простора. План је био да не гађамо високим лоптама, знамо да су најјачи у ваздуху. Међутим, био је последњи минут, центрирао сам, а Митровић је погодио. Не бих се бунио да опет буде исти сценарио, али за три бода", закључио је искусни 33-годишњи фудбалер, учесник на последњем великом такмичењу Србије – на Мундијалу у Јужној Африци пре седам година.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи