Лам и Алонсо овацијама испраћени у пензију

Фудбалери Бајерна Филип Лам и Ћаби Алонсо добили су на стадиону у Минхену велике овације на утакмици са Фрајбургом, на којој су завршили каријере.

Бајерн је у последњем колу Бундеслиге победио Фрајбург са 4:1, а екипу је као капитен последњи пут предводио 33-годишњи Лам. Он је са Бајерном данас остварио 250. победу у првенству. Алонсо (35) се опростио асистенцијом код првог гола Бајерна који је постигао Арјен Робен.

Током каријера обојица су освојили бројне трофеје, међу којима и Светско првенство. Лам је са Немачком био првак света 2014. године, а Алонсо са Шпанијом четири године раније.

Бајерн је освојио титулу са 15 бодова више од другопласираног Лајпцига. Тренер Карло Анчелоти одвојено је заменио Алонса и Лама у завршници утакмице и омогућио им да се на прави начин опросте од препуне Алијанц Арене.

Такође, од активног играња опростио се и резервни голман Бајерна Том Штарке. Он ће од следеће сезоне радити у Бајерновој фудбалској академији.

По завршетку утакмице Бајерну је уручен шампионски пехар па су играчи дуго славили са навијачима пету узастопну шампионску титулу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи