Дортмунд у Лиги шампиона, ХСВ остао у лиги

Фудбалери Борусије Дортмунд пласирали су се у Лигу шампиона, пошто су у последњем, 34. колу на свом терену победили Вердер из Бремена са 4:3, док је Волфсбург поражен од Хамбурга са 1:2 и играће у баражу за опстанак у Бундеслиги.

Борусија Дортмунд је у веома узбудљивој утакмици успела да дође до тријумфа против Вердера и тако избори треће место и директан пласман у Лигу шампиона, док је Хофенхајм, који је сезону завршио на четвртом месту на свом терену играо нерешено без голова са Аугсбургом.

Вердер је у Дортмунду стигао до предности у седмом минуту поготком Златка Јунузовића, али је Борусија до полувремена преокренула головима Марка Ројса у 32. и Пјера-Емерика Обамејанга у 42.

Деловало је да ће "милионери" без већих проблема остварити тријумф, али је Вердер преокренуо у другом делу погоцима Фина Бартелса у 46. и Макса Крусеа у 68.

Борусија је у тим тренуцима била на четвртој позицији, пошто је имала бод мање од Хофенхајма, али је у завршници сусрета головима Ројса у 75. из једанаестерца, као и Обамејанга у 89. минуту такође из пенала стигла до преокрета.

Екипа из Дортмунда је на трећем месту са 64 бода, два више од Хофенхајма.

Хамбург се пред својим навијачима намучио да избори опстанак у Бундеслиги, али је у томе ипак успео и то победом после преокрета против директног конкурента - Волфсбурга.

Гости су до предности стигли голом Робина Кнохеа у 23. минуту, да би Хамбург поготком српског репрезентативца Филипа Костића изједначио у 32.

Утакмица је у потпуности отворена све до самог краја у ком је домаћин имао више среће. Гол за преокрет и опстанак у лиги постигао је Ђанлука Валдшмит у 88. минуту.

Хамбург је овом победом дошао до 14. места са 38 бодова, један више од Волфсбурга који је завршио на 16. месту.

Волфсбург ће у баражу за опстанак у Бундеслиги играти против Брауншвајга.

Шампион Немачке Бајерн Минхен је на свом терену са 4:1 победио Фрајбург који је остао без пласман у Лигу Европа, пошто је Келн са 2:0 победио Мајнц и тако дошао до петог места са 49 бодова, док је Фрајбург седми са 48.

У мечу на стадиону Алијанц арена против Фрајбурга фудбалске каријере завршили су дугогодишњи капитен Бавараца и репрезентације Немачке Филил Лам, као и некадашњи репрезентативац Шпаније Ћави Алонсо.

У осталим мечевима последњег 37. кола Бундеслиге Ајнтрахт је играо нерешено 2:2 са другопласираним Лајпцигом, док је Бајер Леверкузен са 6:2 савладао Херту, а већ друголигаши Инголштат и Дармштат ремизирали су са Шалкеом, односно Борусијом Менхенгладбах.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи