Преминуо легендарни фудбалер Тодор Тоза Веселиновић

Легендарни југословенски фудбалер и голгетер Тодор Тоза Веселиновић преминуо је данас у Атини у 87. години живота.

Веселиновићу је пре месец дана позлило, када је и примљен у болницу, али је данас изгубио битку са болешћу. Као узрок смрти наводи се мождани удар.

Легендарни Тоза је у каријери наступао за Војводину, у чијем дресу је на 196 мечева дао чак 123 гола, а носио је и дресове Партизана, Сампдорије и Вијене.

За репрезентацију Југославије играо је 37 пута и дао 28 голова (0,76 по мечу!). Учествовао је на два Мундијала (1954. и 1958. године), а био је и део националног тима који је на Олимпијским играма у Мелбурну 1956. освојио сребрну медаљу.

Као тренер водио је многобројне клубове (Олимпијакос, Фенербахче, АЕК и Војводину), као и селекције Југославије и Колумбије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи