Читај ми!

Партизан има примедбе на одлуку о суспензији Николића

Фудбалски клуб Партизан добио је одлуку о суспензији тренера Марка Николића за утакмицу у Нишу, после чега је саопштио да ову одлуку прати "неколико правних нејасноћа и логичких противречности".

Николић је на утакмици против Вождовца протеклог викенда искључен у другом полувремену, због чега га је Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије суспендовала са једном утакмицом забране вођења екипе, као и са 100.000 динара. Партизан је данас у шест тачака навео шта му је спорно у вези са решењем.

Прво је хитност поступка. Партизан је навео да се Дисциплинска комисија састаје једном недељно, "и то четвртком у поподневним часовима". У саопштењу црно-белих наводи се да су одлуке о кажњавању тог клуба донете у среду, 10. и понедељак, 15. маја.

"Није тешко уочити да је ова Комисија напрасно постала веома ажурна, али изгледа само у случајевима у којима се као окривљени налази ФК Партизан. У дану у којем је одиграна утакмица Партизан - Вождовац, пред празним трибинама (одлуком исте ове Комисије) догодили су се тешки инциденти у Новом Пазару, где је учињено више прекршаја које су пратиле и физичке повреде и знатна материјална штета. Дисциплинска комисија се поводом овог инцидента не састаје по хитном поступку. Штавише, не састаје се и даље", пише у саопштењу.

Партизан наводи се комисија састала по хитном поступку "само ради неколико речи" које је Марко Николић рекао, а које је чуо четврти судија.

Црно-бели су имали и замерку на сазивање седнице, јер то није учинио њен председник, а ни потпредседник, који јој нису присуствовали. Партизан је упитао и ко је заказао седницу и упитао када је она заказана, пошто је Николић искључен у суботу, а у понедељак му је изречена казна, док је недеља нерадни дан у ФСС.

"Како је могуће да, ако је седница заказана у понедељак хитно за понедељак, сазивач њој не присуствује, а председник је, свакако, није заказао? Да ли је она заиста уопште легално заказана?", пише у саопштењу клуба.

Партизан је навео и да је нејасно како је Дисциплинска комисија утврдила чињенице и сакупила доказе на основу којих је изрекла казне.

"Остаје потпуно нејасно и провизорно којим се методима служила Комисија када је одлучивала о пријави против Марка Николића? Којим је правничким вештинама извела доказе... у седници (упитно) заказаној у понедељак и донела одлуку - у понедељак? Да ли је овде крунски доказ била само околност да се наредна Партизанова утакмица игра у среду и да ваља неизоставно 48 часова раније донети одлуку, како то Дисциплински правилник налаже?", навео је клуб.

Партизану је споран и састав комисије, коју иначе чине пет чланова, а одлуку о суспензији донела су три члана, исти они који су донели одлуку о суспензији стадиона. Тим седницама нису присуствовали председник и потпредседник.

Партизану су спорне и грешке, пошто се о Николићу у одлуци пише као о "играчу".

"ФК Партизан би, када би желео да буде малициозан, свечано обећао да играч Марко Николић засигурно неће бити у протоколу за утакмицу у Нишу. Овако, преостаје нам само (знајући, при том, да је обавезујућа само изрека у одлуци) да поучимо чланове Комисије да је све што је брзо, уједно и кусо. Та се својеврсна еррор ин персона (заблуда о личности) не би ни догодила да се овај по свим обрисима кафкијански процес није одвијао мимо свих правила службе, методом 'копи-пејст' (цопy/пасте).", навео је клуб.

Партизан је посебно истакао чињеницу да је Николић искључен на интервенцију четвртог судије Зоран Широког, који је делегиран за главног судију сутрашње утакмице Раднички-Партизан.

"Римљани би на ово рекли: сапиенти сат - паметноме доста. Најзад, а не на крају, одмеравање правде је тежак и одговоран посао. Статуета богиње Правде увек је приказана са повезом преко очију, како би била слепа за све притиске и утицаје са стране, а не да би слепо извршавала налоге и наређења", наводи се у саопштењу црно-белих.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи