Убедљиве победе Реала и Барселоне

Фудбалери Реал Мадрида победили су на свом терену екипу Севиље са 4:1 у 37. колу шпанске Примере, док је Барселона истим резултатом славила против Лас Палмаса у гостима.

Обе екипе сада имају по 87 бодова, с тим да Реал има меч мање.

"Краљевски" клуб у среду гостује Селти у заосталој утакмици 21. кола, што ће можда бити и одлучујући меч у сезони. У последњем колу, Реал иде у госте Малаги, а Барселона дочекује Еибар.

Реал је убедљиво победио Севиљу, али резултат није био прави одраз дешавања на терену. Екипа Зинедина Зидана није била толико бољи ривал, али је све прилике које је имала претворила у гол.

Екипа Реала повела је у десетом минуту голом Наћа из слободног ударца, а том голу ће се дуго причати. Наћо је, после фаула досуђеног на око 18 метара од гола Севиље, шутирао ка голу док су му противнички играчи били окренути леђима и постављали "живи зид".

На 2:0 повисио је Кристијано Роналдо, што је Португалцу био 400. гол у дресу Реала.
Стеван Јоветић је у првом полувремену био близу гола, али је на самом почетку другог полувремена, у 49. минуту, ипак погодио мрежу Реала за 2:1.

Промена резултата није било све до 78. минута када се Роналдо још једном уписао у стрелце, а коначан резултат поставио је Тони Крос у 83. минуту.

Барселона је у гостима славила против Лас Палмаса са 4:1, а најзаслужнији за убедљив тријумф био је Нејмар који је уписао "хет трик". Нејмар је био стрелац у 25, 67. и 71. минуту, а у мрежу Лас Палмаса затресао је и у 27. минуту. Једини гол за домаћу екипу постигао је Педро Бигас у 63. минуту.

Фудбалери Атлерико Мадрида су одиграли нерешено 1:1 са Бетисом, истим резултатом завршен је и меч Атлетик Билбаа и Леганеса, док голова није било у дуелу Виљареала и Депортива.

Реал Сосиједад и Малага су одиграли 2:2, а Спортинг је уписао важну победу у гостима победио Еибар с 1:0.

Атлетико је трећи на табели са 75 бодова, Севиља је четврта са 69, а Виљареал пети са шест бодова мање колико има и шестопласирани Атлетик Билбао. На дну табеле, Легенес на 16. месту има 34 бода, Депортиво има бод мање, а Спортинг је први испод црте са 30 освојених бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи