Кајт однео титулу у Ротердам после 18 година

Фудбалери Фејенорда освојили су 15. титулу првака Холандије у историји клуба, а прву после 18 година, пошто су у последњем колу победили Хераклес са 3:1.

Фејенорду је за титулу у последњем колу првенства Холандије била потребна победа против Хераклеса, а до ње су стигли хет-триком Дирка Кајта.

Овај 36-годишњи фудбалер је већ у првом минуту затресао мрежу Хераклеса, да би у 12. повисио на 2:0. Кајт је хет-трик комплетирао у 84. минуту из једанаестерца, да би Хераклес у 89. преко Петера ван Оијена само ублажио пораз.

Фејенорд је првенство завршио са 82 бода, једним више од другопласираног Ајакса који је такође са 3:1 победио Виљем други, док се на трећем месту нашао ПСВ из Ајндховена са 76 бодова.

Друго место на табели са бодом мање од шампиона Холандије заузео је Ајакс, док је на трећој позицији холандског шампионата завршио ПСВ са 76 освојених бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи