Звезда држи корак за Партизаном

Фудбалери Црвене зведе победили су у Београду после преокрета Младост из Лучана са 4:1, у 35. колу плеј-оф групе Суперлиге Србије и тако остали у трци за титулом.

Звезда има три бода мање од Партизана, који је раније данас победио Вождовац са 2:1, такође после прееокрета.

До краја такмичења остала су још два кола, а црвено-белима је довољно да буду изједначени по бодовима са црно-белима да би одбранили титулу, јер су у првом делу такмичења били боље рангирани на табели.

Младост је повела у 25. минуту голом Јанка Тумбасевића, а Звезда је преокренула погоцима Ричмонда Боаћија у првом минуту надокнаде полувремена, као и Марка Петковића у 51. минуту. Стрелци за Звезду били су још и Михаило Ристић у 86. и Немања Милић у 88. минуту.

Звезда је имала иницијативу, нападала и стварала шансе, а најбољу је пропустио Боаћи у 18. минуту, када је главом са око четири метра шутирао поред гола. Пре тога је Гелор Канга шутирао поред стативе, док је Срдјан Плавшић био најопаснији.

Младост је ипак прва постигла гол, када је одбрана Звезда погрешила у 25. минуту. Тумбасевић је са десне стране центрирао, где се нашао Небојша Гаврић, који је омео Александра Луковића и голмана Дамира Кахримана, тако да је лопта завршила у мрежи.

Звезда је наставила стихијски да напада. Канга је у 44. минуту имао сјајну шансу, али је шутирао преко гола из близине. Изједначење је дошло у надокнади првог полувремена, када је Славољуб Срнић центрирао са леве стране, а Боаћи се најбоље снашао у шеснаестерцу и из окрета је савладао Драгана Росића.

Звезда је наставила да напада и у другом полувремену, када је Петковић после једне одбране Росића направио пометњу у противничком шеснаестерцу, предриблао неколико играча и сместио лопту у мрежу.

Звезда је наставила да напада, а Младост је чекала контранападе. Добре шансе имали су Немања Милић и Срђан Плавшић, али је темпо игре опао све до саме завршнице.

Прво је Ристић у 86. минуту направио простор, а онда са око 18 метара сјајним шутем савладао Росића. Већ у следећем нападу Звезде, Ристић је центрирао Милићу, који је главом у паду сместио лопту у мрежу за 4:1.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи