Партизан чува врх, Леонардо и Ђурђевић за нову победу црно-белих

Фудбалери Партизана победили су после преокрета на свом терену Вождовац са 2:1, у 35. колу Суперлиге Србије и тако задржали прво место на табели плеј-оф групе.

Партизан после нове победе и даље има три бода више од Црвене звезде, која је са 4:1 савладала екипу Младости.

Стрелци за црно-беле били су Леонардо у 47. минуту и Урош Ђурђевић у 73. из пенала, док је гол за Вождовац дао Дејан Георгијевић у 19. Партизан је меч завршио без тренера Марка Николића, који је искључен у 62. минуту.

Партизан и Вождовац играли су почетком априла у купу, и црно-бели су тада такође победили 2:1 после преокрета.

Домаћи тим је у првом полувремену имао иницијативу и неколико изгледних шанси, али је Вождовац постигао једини гол. Партизан је у 15. минуту тражио пенал када је у шеснаестерцу пао Леандре Тавамба, да би само минут касније Леонардо из слободног ударца погодио спољни део мреже.

Вождовац је до тада покушавао нешто из контранапада, али је у 19. минуту повео, искористивши грешку одбране Партизана.

Георгијевић је примио једну лопту из полуконтре и дошао до ивице шеснаестерца између двојице дефанзиваца Партизана, али је голман црно-белих Немања Стевановић непотребно истрчао, тако да га је играч "змајева" лобовао и постигао гол.

Партизан је до краја полувремена имао иницијативу, а добре шансе су пропуштали Марко Јанковић и Урош Ђурђевић два пута, али гола није било.

То се, међутим, променило већ на почетку другог полувремена. Мирослав Вулићевић је извео аут, а лопта се одбила до Немање Милетића на ивици шеснаестерца, он је високо вратио испред гола, где се нашао Леонардо, који је сигурно савладао голмана "змајева" Зорана Поповића.

Партизан је у 62. минуту остао без тренера Марка Николића, који је искључен након интервенције четвртог судије. Тавамба у 63. минуту пропустио добру прилику, када је главом после центаршута Милетића шутирао преко гола.

Партизан је све време имао иницијативу, али је почео да ствара више шанси након што је у 68. минуту у игру ушао Немања Михајловић уместо Тавамбе. Брзоноги "везиста" црно-белих је одмах почео да уноси пометњу у редове гостију.

Партизан је преокренуо у 73. минуту из пенала који је извео Урош Ђурђевић.

Једанаестерац је досуђен јер је Марко Путинчанин играо руком у свом шеснаестерцу.

Црно-бели су само два минута после тога могли да повећају вођство када је Михајловић избио сам поред Поповића, али је шутирао поред гола.

Скоро цело друго полувреме играли се на половини Вождовца, али више голова није било.
Утакмица је одиграна без присуства публике, пошто је Партизан кажњен због певања увредљиве песме на утакмици против Војводине.

Зато су се навијачи црно-белих окупили испред стадиона и утакмицу пратили на великом видео-биму и навијали.

Међу окупљенима је био капитен кошаркашког клуба Новица Величковић, његови саиграчи Урош Луковић, Михајло Андрић, Кенан Карахоџић, као и помоћни тренер Ненад Чанак и портпарол кошаркашког клуба Иван Ивковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи