Читај ми!

Трагедија најперспективнијег клуба Бразила

Авион са 81 путником и чланом посаде који се срушио у близини града Медељина у Колумбији превозио је фудбалере бразилског клуба Шапекоенсе који је 30. новембра са Атлетико Националом требало да одиграју први меч финала Купа Јужне Америке. Шапекоенсе је био једно од највећих фудбалских изненађења бразилског фудбала јер су током протекле сезоне начинили неколико неочекиваних подвига, а круна сезоне је био пласман у финале континенталног такмичења.

Колумбијски медији наводе да су међу путницима била 22 играча клуба које су пратила осморица функционера са три госта и 21 новинар.

Иако, у односу на остале бразилске клубове, Шапекоенсе има кратку традицију јер је основан 1973. године, важио је за један од најперспективнијих и најуспешнијих клубова Бразила.

Клуб је два пута освојио првенство у регији Санта Катарина и у неколико сезона успео да се из Ц лиге, као првопласирани пробије до Б а онда и до А лиге.

Прву међународну утакмицу одиграли су 2015. године, а у Купу Јужне Америке елиминисао је неколико домаћих и страних елитних тимова који су важили за апсолутне фаворите, попут шампиона Либертадореса или аргентинскиг Индепендентеа.

Уз то клуб је важио за један од најсолвентнијих у Бразилу јер није имао финансијских дуговања, а управа клуба је истицала да је стратешка визија формирање и очување тима формираног од играча пониклих на домаћем терену.

Резултати нису изостали па су у овој сезони дошли и до финала највећег такмичења на континенту. У првој утакмици са Атлетико Националом 30. новембра требало је да гостују у Медељину, а друга утакмица би се играла у Бразилу 7. децембра.

Бразилски фудбалски клуб Шапекоенсе огласио се кратко на Фејсбуку, наводећи да се моли Богу за своје спортисте, званичнике, новинаре и друге госте који су путовали са њиховом делегацијом и да неће издавати нова саопштења док се не утврде у потпуности размере несреће.

Финале Купа Судамерикана између колумбијског Атлетико Насионала и Шапекоенсеа отказано је после пада авиона са експедицијом бразилског клуба, објавила је Јужноамеричка конфередерација.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару