Аноета је криптонит Барселоне, Атлетико коначно победио

Био је то први меч у сезони (у свим такмичењима) у којем Барселона није шутнула у оквир гола у првом полувремену. То је и први меч у сезони у којем је Блауграна имала мањи посед лопте од ривала (47,7 одсто). Луис Енрике је рекао да је чудо како је његов тим освојио бод. Па где је то играла моћна Барселона? На Аноети, у Сан Себастијану, у Баскији - тамо где је последњи пут славила 2007. године (0:2), у међувремену изгубивши пет пута.

Фудбалери Реал Сосиједада и Барселоне играли су нерешено у Сан Себастијану (1:1) у последњој недељној утакмици 13. кола шпанске Ла Лиге.

Реал Сосиједад је надиграо Барселону на свом стадиону, али није успео да освоји три бода и тако упише пети узастопни првенствени тријумф. С друге стране, Каталонци ни после девет година нису успели да славе на стадиону Аноета.

У првом полувремену ниједна екипа није успела да дође до праве шансе за гол, иако је Реал Сосиједад имао неколико солидних покушаја и, још важније потпуну контролу утакмице.

Почетком другог полувремена, односно у 53. минуту, домаћин је стигао до предности, а стрелац је био Вилијан Хосе који је одлично реаговао после одбране голмана Марка-Андреа тер Штегена и главом са око 10 метара послао лопту у мрежу Каталонаца.

Барселона је из једине добре акције на утакмици у 59. минуту стигла до изједначења. Нејмар је прошао по левој страни, ослободио се двојице чувара, центрирао у шесанестерац где је Меси остао усамљен и после пријема снажно шутирао, те савладао младог сународника Херонима Руљија.

Реал Сосиједад је до краја утакмице имао иницијативу и неколико добрих прилика, али се Тер Штеген истакао одбранама, али је и фудбалерима домаћег тима у завршницама недостајало концентрације.

Барселона после 13 утакмица заузима друго место са 27 бодова, док је Реал Сосиједад пети са 23.
Раније у току дана Депортиво Алавес је победио на гостовању екипу Виљареала са 2:0, Атлетико Мадрид је са 3:0 тријумфовао против Осасуне, док је Селта победила Гранаду са 3:1.

Осасуна је у шестом минуту могла да дође до предности, али Роберто Торес није реализовао једанаестерац.

Атлетико је у наставку првог полувремена преузео иницијативу, па је у 36. минуту преко Дијега Година стигао до предности, а само минут касније Кевин Гамеиро је дуплирао вођство.

Мадриђани су у другом делу меча сачували предност, а победу екипе Дијега Симеоне оверио је Јаник Караско голом у 90. минуту.

Атлетико је тако уписао прву победу у последње три утакмице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару