Читај ми!

Николић: Веома важна победа против Напретка

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић је рекао да је његова екипа уписала веома важну победу и додао да га посебно радује то што су црно-бели успели да се врате после негативног резултата.

"Веома важна победа за нас. Успели смо 0:2 да преокренемо до 3:2 с играчем мање. Неким изменама смо променили ритам утакмице, то нам је донело резултат. Мислим да смо заслужено победили када се погледа број прилика и када се све одузме и сабере. Јако битна нова три бода за нас, против једног тешког ривала какав је Напредак ове сезоне у Супер лиги", рекао је Николић новинарима после утакмице.

Фудбалери Партизана су у Београду победили Напредак из Крушевца, после преокрета са 3:2 у првој утакмици 17. кола Суперлиге Србије.

"То је била 13. утакмица и 12. победа Партизана уз један реми... Не знам тачан статистички податак, али знам сигурно да Партизан ове сезоне ниједном није окренуо утакмицу. То је један велики нови квалитет у екипи Партизана", казао је Николић.

Партизан је до тријумфа дошао после преокрета, иако је имао заостатак од два гола, али и играче мање од 39. минута.

"Понављам, највећи квалитет Партизана је била способност и снага да се издигне и да настави да игра у истом ритму свих 90 минута. Због тога сам посебно задовољан, као и наравно због три бода", рекао је Николић.

"Публика је још једном имала прилику да присуствује узбудљивој утакмици на нашем стадиону. Такође, још једном смо видели изванредну мотивацију противничке екипе. Прво полувреме је било крајње чудно, видели сте све, немам права да коментаришем", додао је он.

Партизан ће у наредном колу у среду играти у гостима код новосадске Војводине.

"Сада се окрећемо Војводини. Идемо тамо десетковани, али то је све део фудбала у Србији", рекао је Николић.

Тренер Напретка Драган Ивановић је рекао да жали што његова екипа није успела да сачува предност од два гола.

"Преломни моменат утакмице је био то што нисмо знали да сачувамо 2:0 с играчем више. Добили смо гол са потпуном одбраном и дозволили Партизану да се психолошки врати у утакмицу. Партизан је био домаћин и знали смо да ће играти силовито. Нисмо добро парирали, иако је после изједначења виђена велика борба без изразитих шанси. Нисмо издржали у последњих пар минута. Немам шта да замерим мојим играчима, дали су све од себе. Партизан је ношен публиком као својим 12. играчем дошао до трећег гола", рекао је Ивановић.

Упитан да прокоментарише пенал који је досуђен Партизану у 55. минуту, Ивановић је рекао да је од играча чуо да фаула није било.

"Не знам да ли је дошло до контакта. Чујем у свлачионици од играча да пенала није било. Тај гол је вратио Партизану самопоуздање", рекао је Ивановић. Он се сложио с констатацијом новинара да је судија Ненад Ђокић био главни актер вечерашње утакмице.

"Није био сигуран... Али није моје то да коментаришем", казао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару