Читај ми!

Божовић: Играмо сасвим солидно. Ко је бољи од нас?

Тренер фудбалера Црвене звезде је рекао да мисли да његова екипа игра сасвим солидно, најбоље у српском првенству, и да се нада да ће победити у преосталим утакмицама јесењег дела сезоне. Црвено-бели у суботу од 15 часова играју у гостима против Металца.

"Не знам шта би требало да урадимо да људи буду задовољни. Овде, у овој лиги, играмо најбоље. Ко то игра боље од нас? Увек може боље. Надам се да ћемо победити све до краја", рекао је Божовић на конференцији за новинаре.

Звезда је прва на табели после 16 кола, са 41 бодом, шест више од Партизана и Војводине, али Божовићева екипа не игра тако добро као прошле сезоне. Божовић је сматра да Звезда игра "сасвим солидно".

"Замислите да играмо добро? Можда бисмо били у космосу. Играмо сасвим солидно", додао је тренер шампиона Србије.

Наредни Звездин противник ће бити Металац, клуб кога црвено-бели нису прошле сезоне победили у Горњем Милановцу, где је утакмица завршена без голова.

Божовић је рекао да због тога нема додатни мотив. Такође је навео да очекује велику борбу и да његовој екипи неће бити лако, јер ће Металац бити додатно мотивисан. Он је казао да се првенство неће решити у децембру, без обзира на то какво буде било стање на табели пред пролећни део сезоне.

"Главна борба ће бити на пролеће. Било би добро да повећамо предност или да остане оваква, али ништа не значи ни једно ни друго. Психолошка предност, у овом систему, јесте увек код оног ко је други или трећи", казао је Божовић.

Звезда неће моћи да рачуна на Александра Луковића, Гелора Кангу и капитена Александра Луковића, који ће паузирати још "најмање две-три недеље". Упитан када ће играти Канга, Божовић је одговорио: "Кад прими плату". На додатно питање да ли се шалио када је то рекао, он је казао: "У свакој шали има 10 одсто шале".

Тренер је додао да је Руис желео да игра, али да неће играти, да се не би ризиковало.

"То је проблем, али имамо много играча. Кога нема, без њега се мора", додао је.

Када је реч о нападачу Угу Вијеири, Божовић је рекао да не зна зашто португалски нападач не игра на нивоу од прошле сезоне и да му је "тешко да улази у туђу главу".

Божовић је рекао да "овде нема много логичних ствари", када је упитан да ли је логично да неко од нападача Звезде у јануару оде из клуба јер ће екипу појачати Срђан Вујаклија.

Замољен да прокоментарише малу посету на утакмицама, Божовић одговара да је то због лошег времена.

"Захладнело је, мислим да због тога нема навијача. Људима је хладно, а стадиони су такви да је хладно и лети, а не зими", рекао је Божовић.

Говорећи о промени система такмичења, он је казао да Србија треба да се угледа на најпопуларније европске лиге.

"Црвена звезда је била један од заговорника овог система. Мислим да треба да се игра као у нормалним земљама, а зна се које су то земље, Шпанија, Италија, Енглеска. То копирамо и било би како треба", казао је Божовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару