Манчестер декласирао Фејенорд на Олд Трафорду

Фудбалери Манчестер јунајтеда убедљиво су на "Театру снова" савладали холандски Фејенорд са 4:0 у мечу петог кола Лиге Европе. Голове су постигли Вејн Руни, Хуан Мата, Бред Џонс (аутогол) и Џеси Лингард. Манчестер у последњем колу игра у гостима против Зорије.

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су на свом терену Фенербахче са 4:0 и тако задржали шансе да се пласирају у другу фазу Лиге Европе. Гол за вођство је постигао Вејн Руни на асистенцију Златана Ибрахимовића у 35. минуту, Хуан Мата је повисио вођство на 2:0 у 69. минуту, а затим је у 75. Бред Џонс аутоголом повисио разлику на 3:0. Џеси Линдгард је у надокнади времена поставио коначан резултат.

Јунајтед сада има девет бодова, један мање од водећег Фенербахчеа, који је раније данас победио украјинску Зорију са 2:0. Фејенорд има седам бодова. Манчестер у последњем колу игра у гостима са Зоријом, док Фејенорд дочекује Фенербахче. Фејенорд је у првом дуелу победио Јунајтед 1:0, тако да би за пласман даље морао савладати турску екипу и "ђаволи" би морали да изгубе.

Ситуација у Групи Ф је решена после вечерашњих мечева. Генк је победио Рапид са 1:0, док је Атлетик Билбао савладао Сасуоло 3:2. Те две екипе коло пред крај имају девет бодова, док их Рапид и Сасуоло имају по пет.

Олимпијакос је код куће одиграо 1:1 са Јанг бојсима, али је обезбедио пролазак у друго коло. Грчки шампион сада има бод мање од водећег АПОЕЛ-а, са којим се састаје у следећем колу.

По три бода мање имају Јанг бојс и Астана, али чак и ако Олимпијакос изгуби, евентуални победник овог дуела неће моћи да престигне Атињане јер има лошији учинак у међусобним сусретима.

Сент Етјен и Мајнц одиграли су 0:0 у Француској и то је резултат који је "зелене" приближио пласману. Сент Етјен има три бода више, и у последњем колу игра у гостима са првопласираним Андерлехтом, али је, чак и ако изгуби, у предности над немачком екипом, пошто је у првом мечу било 1:1.

Рома је код куће победила Викторију Плзењ 4:1, уз хет-трик Едина Джека, и тако обезбедила пласман у другу фазу. "Вучица" сада има 11 бодова, четири више од Астре, која је после преокрета победила са 2:1 Аустрију у Бечу.

Аустрија сада има пет бодова, а Викторија три. Астра у последњем колу дочекује Рому, а Аустрија иде у госте Викторији.

Ситуација у Групи Д је далеко од решене. Зенит Санкт Петербург је раније данас победио Макаби Тел Авив 2:0 и сада има свих 15 бодова. АЗ Алкмар је у гостима победио Дундалк 1:0 и избио на друго место са пет бодова, док Дуналк и Макаби имају по четири. Макаби у последњем колу дочекује Дундалк, док ће Алкмар бити гост Зениту.

Ток меча на Олд Трафорду:

22.59 – Крај меча на "Театру снова", убедљива победа Манчестера над Фејенордом од 4:0. Чета Жозеа Мориња је том победом стигла до другог места у групи, иза Фенербахчеа, док је Фејенорд пао на трећу позицију.

22.56 – ГОООЛ! Џеси Лингард постиже четврти гол за Манчестер у зауставном времену за великих 4:0.

22.39 – ГОООЛ! Манчестер води са 3:0, Ибрахимовић је хтео да упосли саиграча али се лопта одбила од ноге голмана гостију и завршила у мрежи у 75. минуту.

22.34 – ГОООЛ! Савршено додавање Вејна Рунија ка Мати који у 69. минуту постиже нови погодак за Јунајтед и велику предност од 2:0.

21.10 – Настављен меч на Олд Трафорду, без промена у саставима тимова.

21.52 – Крај првог полувремена у Манчестеру, Јунајтед води са 1:0.

21.41 – ГОООЛ! Вејн Руни у 36. минуту доводи Манчестер у вођство на аситенцију Златана Ибрахимовића.

21.05 – Почео меч на Олд Трафорду. Широм Европе почели и остали мечеви у којима се састају: Рома – Плзен, Атлетико Билбао – Сасуоло, Аустрија – Асрта, Дандалк – Алкмар, Генк – Рапид, Олимпијакос – Јанг бојс и Сент Етјен – Мајнц.

21.00 – Састави тимова пред меч ...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару