Читај ми!

Колман: Пораз од Србије у Новом Саду још ме прогања

Селектор фудбалске репрезентације Велса Крис Колман изјавио је да га још прогања убедљив пораз од Србије (6:1) у Новом Саду пре четири године и поручио да му је то био најтежи тренутак у каријери. Србија је у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу два пута била убедљива против Велшана (6:1 и 3:0), а нови дуел заказан је за суботу у Кардифу у циклусу за пласман на Мундијал у Русији.

"Било је страшно, после меча били смо у свлачионици без светла. Сећам се да сам седео са својим помоћницима и нисам желео да напустим свлачионицу и причам о том дуелу. Били смо шокирани, то ми је био апсолутно најгори тренутак у каријери", рекао је Колман, а преноси Скај спорт.

Од тада ствари су се у многоме промениле, Велс је недавно био полуфиналиста Европског првенства у Француској, док Србија није ни изборила пласман на шампионат од 24 селекције.

"Једна ствар је када изгубиш у свом тиму, а друга у репрезентацији, ту сносиш велику одговорност. Навијачи су платили много новца за дуг пут и на крају гледали срамоту, због чега прихватам кривицу. Не постоји гори осећај и, да будем искрен, још увек ме прогања тај пораз. Не желим да се понови такво искуство."

Колман је признао да је био близу отказа после пораза у Новом Саду, али се касније испоставило да је Фудбалски савез Велса направио прави потез пошто га није сменио са места селектора.

"Потребан је одређени период да би се направио успех, ако неко очекује да ће за три или четири године да направи велике резултате онда лаже. Сада нас очекује нови меч са Србијом, веома агресивном екипом, али ће дати све од себе да победимо. Да бисмо до тога дошли неопходна је максимална концентрација, што није био случај у претходним утакмицама", закључио је Колман.

Утакмица 4. кола Д групе квалификација за Светско првенство 2018. године између Велса и Србије игра се у суботу од 20.45 на стадиону Миленијум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару