Ливерпул "шестицом" до чела табеле, "ђаволи" прекинули црну серију

Фудбалери Ливерпула победили су данас на свом терену Вотфорд са 6:1, у утакмици 11. кола Премијер лиге, и преузели прво место на табели. Манчестер јунајтед коначно победио, "ђаволи" бољи од Свонсија - 3:1.

Двоструки стрелац у екипи Ливерпула био је Садио Мане, који је постигао голове у 27. и 60. минуту. Голове су још постигли Кутињо у 30. минуту, Емре Џан у 43, Роберто Фирмино у 57, као и Жоржињо Вајналдум у првом минуту судијске надокнаде времена, што је био његов први гол за "црвене".

Једини гол за Вотфорд постигао је Дерил Јанмат у 75. минуту.

Екипа Јиргена Клопа је остварила трећу узастопну победу, то јест наставила је низ од девет утакмица без пораза и заузима прво место на табели са 26 бодова. Вотфорд је прекинуо низ од четири утакмице без пораза и осми је на табели са 15 бодова.

Фудбалери Хала победили су на свом терену Саутемптон са 2:1 и прекинули низ од шест пораза, то јест осам утакмица без победе.

Саутемптон је повео у шестом минуту голом Чарлија Остина из једанаестерца, а домаћи су у периоду од два минута постигли два гола и остварили трећу првенствену победу. Изједначио је Роберт Снодграс у 61. минуту, а победу Халу донео је Мајкл Досон у 63.

Хал је у зони испадања, на 18. месту на табели са 10 бодова, колико има и Вест Бромвич, који се не налази у зони испадања и има утакмицу мање. Саутемптон је после другог узастопног пораза 10. на табели са 13 бодова.

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су у гостима Свонси са 3:1 и тиме прекинули низ од четири утакмице без победе.

Јунајтед је повео голом Пола Погбе у 15. минуту. То је био први гол те екипе у првенству после 306 минута.

Двострки стрелац био је Златан Ибрахимовић, који је затресао мрежу у 21. и 33. минуту.

Његов данашњи први гол био је укупно 25.000. гол у Премијер лиги. Ибрахимовић је данас прекинуо низ од шест утакмица без постигнутог гола, што је његов најгори низ у последњих десет година.

Једини гол за Свонси постигао је Мајк ван дер Хорн у 69. минуту.

Манчестер јунајтед се после пете првенствене победе попео на шесто место на табели са 18 бодова, а Свонси, који је без победе у последњих десет утакмица, заузима претпоследње 19. место са пет бодова.  

Фудбалери Вест Бромвич Албиона победили су у гостима шампиона Енглеске Лестер са 2:1 и прекинули низ од пет утакмица без победе.

Вест Бромвич повео је у 52. минуту голом Џејмса Морисона, а три минута касније изједначио је Ислам Слимани. Победу екипи из Бирмингема донео је Мет Филипс у 72. минуту.

Вест Бромвич је остварио трећу победу у првенству, а прву од 17. септембра и попео се на 11. место на табели са 13 бодова.

Лестер је изгубио на свом стадиону први пут после 14 месеци. Екипа Клаудија Ранијерија је претрпела пети пораз у првенству и заузима 14. место на табели са 12 бодова и има два више од Хала, који је у зони испадања. 

Раније данас Арсенал и Тотенхем играли су нерешено - 1:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару