Читај ми!

Гајић: Забранио сам коментарисање суђења

Председник Фудбалског клуба Војводина Војислав Гајић забранио да се у том клубу коментарише суђење, јер, како је рекао, у Војводини не желе да се баве таквим темама већ искључиво спортским питањима и питањима функционисања и стабилизације клуба. Он је истакао да су односи Фудбалског клуба Војводина и Фудбалског савеза Србије на завидном нивоу.

Гајић је рекао да има неких људи који немају никаве везе са Војводином, али који су себи дали за право да кометаришу неке ствари, а ти кометари се касније често представљају као званични кометари клуба, што је, како је нагласио, потуно нетачно.

"Ни у каквим причама о суђењу, некаквим теоријама завере или наметањима става да је Војводина тобоже невољено дете српског фудбала и сличне приче нас не занимају и не желимо ни ја нити било ко из управе ФК Војводина да учествујемо у њима. Ми желимо само стабилну и јаку Војводину и ту је почетак и крај свих прича", рекао је Гајић.

Он је истакао да су односи Фудбалског клуба Војводина и Фудбалског савеза Србије на завидном нивоу, а да су најбољи аргумети за ту тврдњу чињенице да се дуго година уназад није догодило да два тренера из ФК Војводине буду на месту селектора националних селекција, а један помоћник селектора.

То је сада случај са Миланом Косановићем и Ненадом Лалатовићем, који су селектори репрезентација до 19, односно до 20 година и са Гораном Шаулом који је помоћник Томиславу Сивићу у младој репрезентацији, а ту треба додати и то да се четири - пет играча Војводине налазе у саставима разепрезентативних селекција.

Говорећи о плановима које је пред себе ставило ново руководство Војводине, Гајић је рекао да је први задатак нове управе клуба, која ради од пре два месеца, да се направи чврст темељ, односно да се клуб стабилизује по свим сегментима, од финасија до омладинске школе која је, какао је казао, "кључ свих кључева не само за Војводину него за већину клубова у свету".

Он је истакао да је презадовољан учињеним у последња два месеца колико нова управа на челу са њим предводи клуб.

Помаци су видљиви у свим сегментима од омладинске школе "Илија Пантелић", где тренери и све млађе категорије имају врхунске услове за тренинг и рад, до првог тима који из утакмице у утакмицу пружа изузетно квалитетну игру, па, какао је рекао, готово редовно од тренера противничких екипа стижу комплименти да Војводина игра најлепши фудбал у земљи.

"То што по многима играмо најлепши фудбал не значи аутоматски да ћемо бити прваци, али се трудимо да атрактивном игром привучемо гледаоце на трибине. Наравно, свако ко се такмичи у било чему жели да победи тако и ми желимо трофеје и они ће временом доћи сигуран сам у то, ако не ове године оно наредне или неке од наредних", рекао је он.

Сада нам је апсолутни приоритет да створимо стабилан клуб који ће бити препознатљив по лепој игри, по младим играчима и по успешном пословању, додао је он.

"Понављам, када све ове предуслове испунимо резултати ће доћи сами по себи", рекао је Гајић.

Што се тиче такмичарских амбиција Гајић каже да ће Војводина сигурно наредне сезоне, као клуб бити много јача и зрелија, а самим тим и са већим шансама за остваривање највиших резултата и то је по њему реалност, мада од тог циља ни ове године не одустају јер, какао је рекао, Војводина игра добро и квалитетно и легитимно је да жели да буде најбоља.

Оно што је новост у функционисању неког фудбалског клуба у Србији, а што је Војводина у последња два месеца почела да практикује, је организовање сусрета привредника који су окупљени око ФК Војвдина, са привредницима из градова у којима новосадски суперлигаш гостује, као што су Ниш, Нови Пазар, Крушевац, Бачка Паланка, Суботица...

"То је нака моја лична визија да кроз фудбал покренемо и друге сфере друштва. Фудбал је једно полувреме, а друго полувреме је повезивање градова, привреде, људи, јер мислим да нам је то као друштву неоходно", рекао је Гајић и додао да такве иницијативе и приличе Војводини јер је она "стара дама српског фудбала".

Као још једну изузетно добру и позитивну ствар коју је у Војводину донела нова управа Гајић је истакао чињеницу да се на трибинама стадиона "Карађорђе" из утакмице у утакмицу налази све више представника градске и покрајинске администрације што је, како је казао, у прошлости било тешко и замислити.

"Лепо је у ложи стадиона током утакмица видети градоначелника и његове најближе сараднике, као и људе из Покрајинске владе, јер то је најбољи показатељ да клуб има подршку и Града и Покрајине и то сигурно, поред свега поменутог, значајно доприноси стварању стабилне и јаке Војводине", закључио је Гајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару