Томић на старту припрема: Одговорност велика, амбиције највише

Тренер фудбалера Партизана Иван Томић рекао је да осећа "страшно велику" одговорност и да клуб има највише могуће амбиције у предстојећој сезони.

"Осећам страшно велику одговорност јер знам шта овај дрес, грб и клуб очекује од свих људи који су његови чланови. Ми смо тим. Традиција Партизана која је дужа од седам деценија пред нас поставља највише циљеве. Свако у свом делу посла мора бити спреман да да свој максимум и искористи своје капацитете", рекао је Томић новинарима.

Фудбалери Партизана су се у Спортском центру Телеоптик окупили пред почетак припрема за нову сезону. На списку се нашло 32 имена, а Томић је казао да очекује велики број и долазака и одлазака.

"Можемо да дођемо у позицију да у јесењем делу сезоне одиграмо 36 утакмица и неопходно нам је да имамо два тима приближних квалитета због ротација, великог броја утакмица", казао је Томић.

Према његовим речима, појачања су "неопходна" и очекује долазак великог броја играча који могу одмах да играју јер "нема времена за чекање".

Он је навео да је су у другом делу прошле сезоне сви играчи, а посебно млади, искористили шансу и да су добро одрадили посао.

Томић је додао да је циљ титула у Супер лиги Србије, али и пласман у групну фазу Лиге Европа.

"Амбиције су највише. Титула је примарни циљ. Једноставно, сваком такмичењу морамо да приступимо са највишим амбицијама. Добре игре у Европи омогућавају финансијску ињекцију јер је познато стање. Освајање титуле је нешто што је приоритет и што отвара велику могућност након тога", рекао је Томић.

Он је навео да Партизан у европском такмичењу не сме да се опусти "ни против кога" и да мисли да ће лако да победи.

"Чека нас велики и захтеван посао", додао је тренер црно-белих.

Један од играча који би могао да појача Партизан на лето је Мирослав Радовић, а Томић је рекао да би такав фудбалер значио тиму.

"Ценим Радовића, фантастичан је момак и играч. Видећемо какве су његове амбиције и каква је ситуација. Наравно, неизмерно би нам значио и видећемо шта ће донети дани пред нама", рекао је Томић.

Томић је додао да је "фантастично" то што ће капитен Партизана Саша Илић играти и наредне сезоне и да му је привилегија што ће учествовати у његовим "последњим играчким корацима и годинама".
"То је легенда и момак који је камен и стуб темељац овог тима и целог Партизана на неки начин", истакао је Томић.

Када је реч о Марку Јовановићу, који је напустио Партизан, Томић је рекао да не би било фер да тај играч не буде у првом плану и да је због тога дошло до растанка, али да очекује да се он некад врати.

Када је реч о сарадњи са радном групом, тренер је казао да је састанак прошао "јако добро" и да нема препрека да се функционише на најпрофесионалнији начин у интересу Партизана.

Партизан ће сезону почети у другом колу квалификација за Лигу Европа. Такође, клуб ће бранити трофеј Купа Србије, док ће покушати да врати титулу, пошто је прошлу завршио на другом месту иза "вечитог" ривала Црвене звезде.

Фудбалери црно-белих ће у Београду бити до 21. јуна, када ће отпутовати на припреме у Пољску, где ће боравити до 7. јула.

Квалификације за Лигу Европа почеће у другом колу, а прву утакмицу одиграће 14. јула.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару