Гвардиола прави "нову Барселону" у Манчестеру

Председник Манчестер Ситија Халдун ел Муабарак рекао је да се овог лета очекује одлазак већег броја фудбалера, пошто клуб жели да се посвети развоју младих играча. Ово је корак који се у Ситију спремао јако дуго, а сада, када су поново на окупу Чики Бегиристајн, Феран Соријано и Пеп Гвардиола, тренутак деловања не може бити идеалнији.

Нови тренер Ситија Пеп Гвардиола овог лета ће преузети екипу, а већ је довео у клуб немачког фудбалера Илкаја Гундогана за 21 милион фунти. Очекује се да ће Гвардиола у први тим увести младе играче из фудбалске академије Ситија, која се на такав потез спремала још од тренутка када су у клуб дошли Феран Соријано и Чики Бегиристајн, са којима је Гвардиола сарађивао у Барселони. Управо та повезаност са сарадницима (коју није имао у Баварској и Бајерну), као и могућност да обликује клуб према својим визијама, основни су разлози што је Гвардиола одлучио да дође баш у Сити.

"Морамо да одржимо равнотежу између онога што смо до сада изградили и будућности. Морамо да имамо равнотежу између младих и искусних играча, а све то је у рукама Пепа Гвардиоле. Пеп има посебан начин рада и он жели да његова екипа игра на посебан начин. Одређени играчи, који се уклапају, доћи ће у клуб, а има и играча чије је време да оду. Имаћемо неке промене током лета, уложићемо средства као што смо увек улагали у клуб и екипу", рекао је Ел Мубарак за клупску телевизију.

Председник Ситија навео је да ће обезбедити Гвардиоли средства да направи тим који ће бити способан да поново освоји шампионску титулу, да се бори за трофеје у домаћим куповима и да оде што даље и покуша да освоји Лигу шампиона.

Гвардиола је претходне три године тренирао Бајерн из Минхена, а на клупи Ситија замениће Мануела Пелегринија. Ел Мубарак је рекао да се клуб одлучио за Гвардиолу због његовог успешног рада са младим играчима.

"Он је то урадио са Барселоном, а касније и са Бајерном. Пеп је одувек знао да пронађе талентованог играча, а такве имамо у нашем клубу. Ове године наше четири младе селекције су освојиле шампионске титуле. Конкурентни смо у свим младим селекцијама и мислим да ће Пеп уживати у томе. Желели бисмо да у првом тиму имамо максималан број играча из наше фудбалске академије", додао је Ел Мубарак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару