"Брђани" почели припреме за нову сезону

Фудбалери Чукаричког окупили су се у Београду и почели припеме за нову сезону, а на првој прозивци тренера Милана Лешњака било је 26 играча.

Ове године, за разлику од претходних, фудбалери Чукаричког су рано, после само 15 дана паузе и завршетка претходне, почели припреме за нову сезону.

Прозивку су због репрезентативних обавеза пропустили Андрија Павловић, Филип Стојковић и Бранислав Јанковић.

"Такав је систем такмичења, што у суштини нама може да одговара. Момцима је мало мања пауза, али једноставно морамо да се спремамо за ту Лигу Европе што смо изборили. Крећемо са двојицом новајлија, један је на проби из Аустралије, а ту су Ален Машовић и Марко Доцић. Надамо се да ћемо у следећем периоду да нам се прикључе два, три нова играча", рекао је спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић.

Екипа Чукаричког ће до петка бити у Београду, а онда путују на двонедељне припреме у аустријски Виндишгатштен. Тамо ће одиграти четири утакмице, а противници ће бити мађарски МТК, аустријски Адмира Вакер и Ласк из Линца, као и Аустрија из Беча.

Матијашевић је рекао да ће у наредним данима готово сигурно Андрија Павловић напустити клуб, а да је Чукаричком "под хитно" потребно појачање у нападу.

"Мислим да смо близу договора за Павловића, али док се не потпише уговор, то ништа не важи. Домаћи и страни клубови су заинтересовани, тренутно смо у преговорима. Не одбијамо ништа... Неке смо већ одбили, али не бих да директно причам о којим клубовима је реч. У сваком случају мислим да смо близу завршетка преговора и ја се надам да ћемо у наредна два, три дана то решити", рекао је Матијашвић и додао:

"Дошли су Ален Машовић из Вождовца и Доцић из Јавора. Имамо тренутно преоговоре са још два, три играча. Под хитно нам је да нађемо још једног шпица. Наравно, у зависности од одлазака видћемо ко ће још доћи", додао је он.

Спортски директор "брђана" рекао је да се траже и решења за Филипа Стојковића, Немању Стевановића и Драгољуба Срнића.

"Тражимо солуцију за Стојковића, Срнића и Стевановића. То су момци који су овде већ дуже време и који су заслужили својим играма и односом у клубу да наставе негде даље, у неком другом клубу. Ако одговарајуће понуде буде и за њих и за нас изаћићемо у сусрет, а ако не буде ништа од тога наставиће каријеру у Чукаричком", рекао је Матијашевић.

Он је додао да би фудбалер Роме Немања Радоњић и наредне сезоне требало да остане на позајмици у Чукаричком.

Чукарички ће прву званичну утакмицу одиграти 30. јуна у првом колу квалификација за Лигу Европе. Противника ће сазнати 20. јуна, када ће се у Ниону одржати жреб за прво и друго коло квалификација за ЛЕ.

"Ове године се надам проласку фамозног другог кола квалфикација. У зависности од жреба, морамо да имамо среће, а даље је све на момцима и стручном штабу. Наравно и на нама, ако се појачамо добро или остане гро ове екипе, како се планира, мислим да можемо да прођемо то друго коло, а све остало је ствар среће", рекао је Матијашевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару