"Орлови" задовољни, очекују још боље игре у квалификацијама

Репрезентативци Србије задовољни су игром у три пријатељске утакмице, али очекују још боље наступе када почну квалификације за Светско првенство.

"Ишли смо постепено у ове три утакмице, одиграли смо квалитетно, све смо били бољи како су утакмице одмицале. Атмосфера је позитивна и када дођу квалификације, надам се да ћемо бити све бољи", рекао је нападач Александар Митровић новинарима после утакмице у Монаку.

Србија је играла нерешено 1:1 са Русијом у пријатељској утакмици и тако забележила први реми након две узастопне победе.

"Играли смо против чврсте екипе, тврду утакмицу, са много контакта и трчања. Није било много шанси, али резултат није био лош. Они су имали посед, ми шансе. Примили смо гол из своје грешке, али смо изједначили и остварили не тако лош резултат против екипе која ће играти Европско првенство", оценио је Митровић, стрелац гола за Србију.

Он је навео да му одговара нови систем игре који је поставио селектор Славољуб Муслин и додао да му је сада много лакше да игра.

"Систем је бољи за мене, али и екипу. Није још све то перфектно, има ситница које морају да се побољшају, али је много боље него што је било. Селектор је поштен човек који зна шта хоће. Екипа зна шта треба да ради, свако од нас и лакше је играти", рекао је Митровић.

Душан Тадић је рекао да је нови систем игре захтеван, али да се сви у екипи труде да испуне захтеве селектора Славољуба Муслина.

"Јако је захтевно, али се прилагођавамо селекторовим захтевима. Муслин се много труди, али и ми да то испунимо. Има много ствари које треба да поправимо. Сада су грешке и добре, како бисмо их исправили. Не знам да ли је ових 15 дана довољно, далеко је септембар. Све ћемо учинити да поправимо игру", рекао је Тадић.

Према његовим речима, Русија је добар противник и утакмица је била напорна.

"Било нам је тешко, али смо у другом полувремену, поготово последњих 20 минута, имали више од игре и било је много боље", оценио је Тадић.

Један од бољих у српском тиму у последња три дуела, штопер БАТЕ Борисова Немања Милуновић, рекао је да је задовољан својим играма.

"Искрено, професионалци смо. Задовољан сам својим играма, а на селектору је да то коментарише. Мислим да је задовољан. Наставићу да тренирам, даваћу максимум ако будем и даље позиван", рекао је Милуновић.

Према његовим речима, игра Србије је све боља и да екипа напредује из утакмице у утакмицу.

"Најбитније је да нисмо изгубили. Остаје жал за победом јер смо имали шансу за то. Могло је и боље, али смо задовољни после ове три утакмице", рекао је Милуновић и додао да је оптимиста пред почетак квалификација.

Зоран Тошић је казао да је тешко уиграти екипу за само 15 дана, али да се нада да ће све бити у реду на почетку квалификација.

"Тешко је уиграти се. Лакше је у клубу јер су тренинзи свакодневни. Полако то почињемо да 'хватамо' што се види на утакмицама. Имаћемо у септембру још неколико дана времена", објаснио је Тошић.

Он је против Русије играо на позицији задњег везног. Како је рекао, то место му није страно.

"Играо сам на тој позицији, али први пут у репрезентацији. Немам проблема коју год прилику да ми укаже селектор. Систем ми се генерално свиђа, има много простора и више сам концентрисан на напад него одбрану", рекао је Тошић.

Кокеза: Надам се да ћемо овако наставити

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза задовољан је нерешеним резултатом са Русијом и изразио је наду да ће се добре игре наставити и у квалификацијама за Светско првенство.

"Овакав резултат са Русијом је праведан. Захвалио бих селектору и играчима на игри и резултату и надам се да ће наставити овако у квалификацијама које следе за пласман на Светско првенство", рекао је Кокеза новинарима у Монаку.

Према његовим речима, амбијент у репрезентацији је много бољи него што је био до сада.

"Амбијент је много бољи. Између селектора, стручног штаба и играча влада оптимизам и поверење и надам се да ће они овај започети процес приведу крају на најбољи начин", оценио је први човек ФСС-а.

Он је додао да ће селектор имати сасвим довољно времена да спреми екипу за квалификације.

"Сасвим је довољно времена за селектора и стручни штаб да покажу шта Србија може да уради у квалификацијама. То је њихов посао и мислим, надам се, да ће га успешно привести крају", рекао је Кокеза.

Репрезентација Србије ће квалификације за Светско првенство 2018. почети 5. септембра, када ће дочекати Ирску. У групи су још Велс, Грузија, Молдавија и Аустрија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару