Први реми Муслинових "орлова"

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је нерешено 1:1 са Русијом у пријатељском мечу у Монте Карлу. Артјом Дзјуба донео предност Русима, коначан резултат поставио Александар Митровић.

Фудбалска репрезентација Србије играла је у Монаку нерешено 1:1 са Русијом у пријатељској утакмици.

Русија је повела преко Артјома Дзјубе у 85. минуту, а у 88. је изједанчио Александар Митровић.

Србија је играла нерешено после две узастопне победе од када је селектор Славољуб Муслин преузео национални тим.

Русији је ово била последња провера пред Европско првенство у Француској, док ће Србија наредну утакмицу играти 5. септембра против Ирске, на почетку квалификација за Светско првенство 2018. године.

Србија је доминирала на почетку утакмице, а током првих 15 минута имала је чак седам корнера. Ипак, екипа селектора Славољуба Муслина није успела да тада савлада голмана Русије Игора Акинфејева.

Александар Митровић је на почетку шутирао главом, али је Акинфејев лако одбранио, а неколико минута касније његов шут је изблокирао капитен Русије Василиј Березуцки. Прилику је имао и капитен Бранислав Ивановић, који је био непрецизан у 12. минуту после додавања Антонија Рукавине.

Утакмица је после тога била изједначена, а Руси су прву већу шансу имали у 30. минуту, када је Владимир Стојковић добро одбранио шут Артјома Дзјубе после центаршута Фјодора Смолова.
Након тога је ударцем главом у 33. минуту покушао и Сергеј Игнашевич, али је голман "орлова" поново био сигуран.

Најбољу прилику за Србију у првом полувремену имао је Митровић у 37. минуту, када је лопта после његовог шута главом отишла мало поред гола Акинфејева.

На почетку другог полувремена није било већих прилика. Србија је озбиљније запретила после продора Антонија Рукавине, али је десни спољни играч Виљареала био неодлучан и изблокиран је његов покушај центаршута. Опасан контранапад виђен је и у 70. минуту, али је Митровић касно реаговао, а лопта се одбила до Зорана Тошића, чији је шут из окрета лако одбранио Акинфејев.

Руси су најбољу шансу у другом полувремену имали преко Павела Мамајева, али је његов шут добро одбранио Владимир Стојковић.

Резервиста на овој утакмици Александар Коларов имао је одличну прилику у 81. минуту, када му је Акинфејев одбранио шут после продора по левој страни. Лопта се одбила до Митровића, али ни он није успео да савлада руског голмана.

Русија је неколико минута потом постигла погодак, када је Дзјуба одлично искористио аситенцију Александра Кокорина и без већих проблема савладао Стојковића, али је Србија после три минута изједначила.

Душан Тадић је одлично преварио руску одбрану и упослио Митровића, који је остао сам испред Акинфејева и лако га савладао.

Утакмицу на стадиону "Луј други" у Монаку гледало је око две хиљаде, углавном руских навијача, док је српских било неколико стотина.

Публика је у 18. минуту поздравила успех Новака Ђоковића, који је победио Ендија Марија у финалу Отвореног првенства Француске и освојио свој први трофеј на Ролан Гаросу.

Овако је протекао меч:

19.50 - Крај. Реми у Монте Карлу, први откако је Славољуб Муслин на клупи националног тима.

19.43 - ГОЛ! Изједначење! Душан Тадић је фантастично додао до Митровића, који без муке смешта лопту у мрежу.

19.40 - ГОЛ! Русија стиже до предности пет минута пре краја меча. Стрелац је Артјом Дзјуба.

19.05 - Почело је друго полувреме.

18.50 - После првог дела игре, нема голова.

18.00 - Почео је меч у Монте Карлу.

17.45 - Познати су састави тимова. Русија: Акинфејев, Смолников, В. Березуцки, Шеников, Денисов, Головин, Шатов, Смолов, Кокорин, Игнашевич, Дзјуба. Србија: Стојковић, Рукавина, Ивановић, Рајковић, Милуновић, Младеновић, Грујић, Миливојевић, Костић, Тадић, Митровић. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару