Читај ми!

Смолинг: Играње са Видићем је непроцењиво искуство

Фудбалер Манчестер јунајтеда Крис Смолинг рекао је да му је играње са некадашњим српским штопером Немањом Видићем било велико искуство, а да савети које је добио од њега немају цену.

Смолинг је пред припреме са репрезентацијом Енглеске разговарао за клупски лист Јунајтед ривју (Унитед Ревиеw).

"Вида је једноставно волео да игра одбрану. Много се прича о гламурознијој страни фудбала и атрактивним играчима, али нико не може да се пореди са неким као што је Вида, који је био доминантна и агресивна појава у задњој линији, која само хоће да спречи голове. То је оно што ми као дефанзивци треба да радимо и он је увек био фокусиран на то", рекао је Смолинг, такође штопер.

Смолинг је међу многим Видићевим квалитетима истакао да је био врхунски вођа и да је имао појаву.

"Сигуран сам да би се играчи уплашили када би пре утакмице видели његово име на списку. Он је уливао тај страх који га је учинио важним фактором за нас. Његова агресија је вероватно најважнија ствар коју сам 'покупио' од њега. Без обзира да ли је тренинг или утакмица нико није желео да игра против Виде, јер он није оклевао да вас шутне уз лопту ако ће то донети победу. Свакога дана је био посвећен", рекао је Смолинг.

Искуство играња са Видићем много је помогло Смолингу у развоју.

"Играње уз њега је сјајно искуство. Његова агресивност и доминација у утакмицама су нешто што увек желим да имам у својој игри. То што сам учио уз једног од највећих дефанзиваца овог клуба у обе те ствари је бриљантно. Увек ми је помагао и увек ме је гурао да будем бољи. Никада није био задовољан, увек је хтео да буде бољи", објаснио је млади штопер.

"Разговори са њим, на терену и ван њега, били су непроцењиви. Комуникација је кључ за његово партнерство са Риом (Фердинандом), а и за свако дефанзивно партнерство. Вида ми је увек то наглашавао. Није само у одбрани био велики, пошто је умео да постиже и важне голове после прекида, а то је нешто што ја желим да развијем код себе", додао је Смолинг.

Репрезентативац Енглеске није оклевао да Немању Видића прогласи једном од легенди Манчестер јунатеда.

"Његов допринос Јунајтеду је нешто о чему ће се причати у годинама које долазе и с правом ће остати уписан као легенда клуба. Кад год је излазио на терен, водио нас је примером. Био је прави штопер на кога сви ми дефанзивци треба да се угледамо", рекао је Смолинг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару