Азури без Жоржиња и Монтолива

Селектор фудбалске репрезентације Италије Антонио Конте објавио је списак играча за Европско првенство у Француској, са кога је на крају отпао везни играч Наполија Жоржињо, као и Рикардо Монтоливо, који се није опоравио од повреде листа.

Конте је свој списак прочитао у специјалној емисији на италијанској телевизији Раи уно.

"Направљен је избор. Дуго смо размишљали и изабрали смо најбоље од онога што нам је на располагању. Што се мене тиче, имам врло прецизне идеје", рекао је Конте.

Конте је рекао да му је жао што је морао да скрати списак на 23 имена, а оценио је и да је Белгија један од фаворита за освајање турнира.

"Неизбежно је да вам је на људском нивоу тешко да скратите списак, пошто су се играчи доказали као сјајни људи и сјајни играчи. Жао ми је што остављам играче који су током последње две године посветили толико времена репрезентацији, али је избор морао да се направи", рекао је Конте.

Италија ће играти у Групи Е, са Ирском, Шведском и селекцијом Белгије, која је за Контеа један од фаворита на турниру.

"Играмо против једног од фаворита. Имају много талентованих и младих играча. Верујем да је бити фаворит на папиру различита ствар од терена, али морамо да играмо добро на терену и морамо да докажемо да нисмо инферниорнији од било кога", рекао је Конте.

Списак Италије за Европско првенство 2016:

Голмани: Ђанлуиђи Буфон, Федерико Маркети, Салваторе Сиригу.
Одбрана: Андреа Барзаљи, Леонардо Бонучи, Ђорђо Кјелини, Анђело Огбона.
Везни ред: Федерико Бернардески, Антонио Кандрева, Матео Дармијан, Данијеле Де Роси, Матија Де Шиљо, Стефан Ел Шарави, Алесандро Флоренци, Емануеле Ђакерини, Тијаго Мота, Марко Пароло, Стефано Стураро.
Напад: Читадин Мартинс Едер, Чиро Имобиле, Лоренцо Инсиње, Грацијано Пеле, Симоне Заза.
Резерве: Марко Бенаси, Данијеле Ругани, Давиде Запакоста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару