Читај ми!

Победа против Израела за атмосферу и скок на Фифиној листи

Селектор фудбалске репрезентације Славољуб Муслин рекао је да 56. позиција на ранг-листи Фифе не одсликава квалитет националног тима и додао да би скор значајно поправиле победе над Израелом и Русијом у пријатељским утакмицама. Пријатељска утакмица између Србије и Израела игра се у уторак од 20.15 на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

"Тежићемо да утакмицу одиграмо са најјачим тимом у овом тренутку. Имамо доста повређених играча, од седам везиста остала су нам само тројица. То нам је проблем, али надам се да ће издржати физички у следеће две утакмице. Победа против Израела је важна, није примарна, иако је веома битна због психолошког аспекта", рекао је Муслин на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је поручио да не познаје најбоље селекцију Израела, али да хоће да види како ће се екипа прилагодити на такву ситуацију.

"Разговарао сам са Стојковићем и Рајковићем, који играју у Израелу, знам да су брзи у нападу, али и да им је тактика највећи проблем, посебно у одбрани. Можда је и боље што не знамо ривале, осим Русије, јер хоћу да видим како ће се играчи на терену прилагодити, иако је наша филозофија да правимо наш стил игре."

Муслин истиче да ранг-листа Фифе не оптерећује његове изабранике.

"Наше 56. место није реално по резултатима и квалитету, не верујем да то оптерећује моје играче. Врло је важно да побеђујемо у низу и поправљамо рејтинг. Ипак, најважније су квалификације и пласман у Русију."

Према његовим речима, тим је потпуно фокусиран на репрезентативне обавезе, иако се ближи прелазни рок, у којем би многи Муслинови играчи могли да промене средину.

"Разговарао сам о томе са њима, видим да немају проблем, већ искључиво размишљају о репрезентацији", поручио је селектор "орлова".

Заменик капитена репрезентације Александар Коларов истиче да се екипа успешно прилагођава на нови систем и рад под Муслином.

"Мислим да сваким даном ствари иду набоље, потребно је време да се уиграмо, али немамо га пуно. Не познајем много Израел, знам да се ради о доброј репрезентацији. Могу слободно да кажем да имамо више квалитета, али то морамо да покажемо на терену."

На питање новинара какав је осећај прићи пријатељским утакмицама када се зна да се многи спремају за Европско првенство, Коларов је одговорио:

"Равнодушан сам, квалификације смо изгубили још пре седам месеци. Не могу да будем изненађен и немамо шта ту да размишљамо. Тешко је гледати нешто до чега си могао да дођеш. Сваког чуда три дана доста, идемо даље", закључио је Коларов.

Пријатељска утакмица између Србије и Израела игра се у уторак од 20.15 у Новом Саду на стадиону "Карађорђе", уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару