Немачка као Аргентина 1986, Нолито сам победио БиХ

Европско првенство је јако близу, а са тим пријатељске утакмице постају све важније. Не толико у резултатском смислу, наравно, мада ни овај аспект није незанимљив. Посебно када Словачка постигне три гола и савлада светског шампиона на његовом стадиону...

Марио Геце је из пенала донео предност домаћем тиму у Аугзбургу, али је Словачка успела потпуно да преокрене резултат, чему је допринела јако лоша игра „Ди Маншафта" и огромна грешка Марк-Андреа тер Штегена.

Марек Хамшик је постигао леп погодак за изједначење, а затим је и Михал Дјуриш, фудбалер чешке Викторије Плзењ, окренуо меч наглавачке пре полувремена.

Олујно време је одложило почетак другог полувремена, а резервиста Марк-Андре тер Штеген очигледно се није припремио за услове на самом терену. Ничим другим се не може образложити његова реакција код ударца Јураја Куцке.

Бернд Лено и Јошуа Кимих су дебитовали у саставу немачке, баш као и Јулијан Вајлг и Јулијан Брандт, који су накнадно ушли у игру.

Ово је последњи меч Немачке пре него што ће Јоаким Јоги Лев скратити списак фудбалера са 27 на 23 имена. Ово је четврти пораз Немачке у последњих шест мечева. На последњих осам нису успели да заштите свој гол.

Наравно, свако ко само на основу овога пожели да отпише Немачку на континенталном првенству само треба да погледа игре Аргентине (и читаву серију лоших резултата и пораза) пред Мундијал 1986. године, који је наравно освојила.

Не превише далеко одатле, у швајцарском Сент Галену, Шпанија је била боља од Босне и Херцеговине резултатом 3:1. Нолито, сјајни фудбалер Селте, постигао је свој први гол за „Фурију", а одмах затим и свој други. Емир Спахић је преполовио дефицит након корнера, али је онда успео и да заради искључење у последњим тренуцима првог дела сусрета.

Босна и Херцеговина је имала солидан број прилика да обезбеди резултатски еквилибриј, али ниједну није успела да искористи. Како каже онај ступидни, али суштински тачан фудбалски клише, пропуштене прилике на једној страни значиле су гол на супротној страни. Педро је постигао последњи погодак на мечу.

Треба истаћи да је Висенте Дел Боске извео експерименталну екипу на терен (како су је окарактерисали медији у Шпанији), без играча Реал и Атлетико Мадрида, као и већине фудбалера Барселоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару