Читај ми!

Звезда победом прославила титулу, Партизан бољи од Војводине

Фудбалери Црвене звезде прославили су титулу победом против Радничког из Ниша са 2:0. Партизан на свом стадиону савладао Војводину – 3:2. Цукарички бољи од Радника из Сурдулице, 2:1. Без голова на мечу између Бораца и Вождовца.

Црвено-бели су на стадиону „Рајко Митић" пред око 40.000 гледалаца савладали Раднички из Ниша. Пре почетка меча Звезди је уручен шампионски трофеј. На другој страни брда Партизан је славио против Војводине у изузетно узбудљивом мечу.

Стрелци су били Петар Орландић у 75. и Александар Катаи 82. минуту. Звезда је сезону у Супер лиги завршила са 54 бода, 14 више од другопласираног Партизана. Раднички је пети са 35.

Звезда је доминирала на почетку утакмице, а прву велику прилику имала је у 12. минуту, али је Марко Петковић промашио пенал. Арбитар Мајо Вујовић свирао је једанаестерац после прекршаја Радоша Булатовића над Угом Вијеиром, али је десни бек црвено-белих шутирао далеко преко гола.

Вијеира је пет минута касније имао нову одличну прилику за Звезду, али је лоше захватио лопту близу гола Александра Јовановића, а после добре асистенције Александра Катаија. Црвено-бели су наставили да стварају шансе, а најбољу до полувремена је имао Катаи, који је у 39. минута одлично шутирао из даљине, али је погодио стативу.

Звезда је агресивно почела друго полувреме и одмах направила више озбиљних шанси, али није успела да савлада Јовановића. Радничком је победа била неопходна како би се пласирао у квалификације за Лигу Европа, али је само једном успео да озбиљније угрози гол домаћег тима, када је Марко Мркић у 74. минуту погодио стативу.

Звезда је повела одмах после те шансе. Луис Ибањес је добро центрирао са леве стране, а резервиста Орландић је главом шутирао са земље и савладао расположеног Александра Јовановића.

Раднички је после примљеног гола имао добру шансу, али је Дамир Кахриман одбранио, а Звезда је потом повела са 2:0 после одличног продора и гола Александра Катаија, који је тако са 21 голом постао најбољи стрелац Супер лиге ове сезоне.

Више од 40 хиљада људи гледало је на стадиону "Рајко Митић" последњу Звездину утакмицу ове сезоне, а екипи је уочи сусрета уручен шампионски пехар.

Такође, навијачи су на полувремену поздравили и остале чланове Спортског друштва Црвена звезда, одбојкаше и кошаркаше, који су ове сезоне освајали трофеје.

Након утакмице приређен је ватромет изнад јужне трибине стадиона, а играчи су остали испред северне трибине и са навијачима прославили титулу.

Фудбалери Партизана победили с Војводину са 3:2 и сезону завршили на другом месту на табели, док су Новосађани и поред пораза обезбедили пласман у квалификације за Лигу Европа.

Црно-бели су сезону завршили на другом месту на табели домећег шампионата са 40 бодова, док је Војводина четврта са 36 бодова и играће у квалификацијама за Лигу Европа.

Голове за Партизан постигли су Никола Миленковић у седмом, Немања Михајловић у 26, док је Лазар Росић у 61. погодио своју мрежу. Дејан Мелег је био двоструки стрелац за Војводину, у 32. и 74. минуту.

Неколико хиљада навијача у Хумској је у првом полувремену видело отворену утакмицу, обе екипе су нападале, стварале шансе, с тим да је Партизан искористио једну више.

Црно-бели су повели у седмом минуту после корнера који је с леве стране извео Михајловић, а Миленковић био најбољи у скоку на другој стативи и главом погодио мрежу Војводине.

У истом минуту гости из Новог Сада су могли до изједначења, али је Мелег био непрецизан са само неколико метара од гола Филипа Кљајића.

Изабраници Ивана Томића су 13. минуту могли до 2:0, али се Валери Божинов обрукао и није искористио сјајан пас Михајловића, а неколико минута касније поново је запретио Мелег, овог пута из слободног ударца.

Резултат се није мењао до 26. минута, када је Михајловић све урадио сам и увећао предност црно-белих. Примио је лопту на левој страни, преварио неколико играча Војводине и са ивице шеснаестерца погодио мрежу гостију из Новог Сада.

Мелег се у 32. минуту искупио за промашај с почетка утакмице. Искористио је грешку везиста Партизана, украо лопту и потом изашао сам испред Кљајића и погодио за 2:1.
У последњих десетак минута првог дела меча обе екипе су и даље играле отворено, али великих прилика није било.

Прву велику шансу у наставку пропустио је Саша Лукић, који је успео да промаши лопту испред гола Војводине.

У моментима када се очекивало да ће Војводина напасти и покушати да изједначи,
Росић је постигао аутогол. Росић је неспретно реаговао у 61. минуту, па је уместо да испуца лопту лобовао свог голмана Кордића, који није могао ништа да учини.

Тај гол, ипак, није обесхрабрио Новосађане, пошто је Мелег у 74. минуту сјајно погодио са 25 метара, под пречку, и смањио на 3:2.

Војводина је у последњих десетак минута утакмице нападала, али без праве завршнице, тако да се резултат није мењао, па су црно-бели лошу сезону у домаћем првенству завршили победом.

У осталим утакмицама Чукарички је на свом терену победио Радник из Сурдулице са 2:1 и са 39 бодова пласирао се у квалификације за Лигу Европа, а Борац и Вождовац су одиграли без голова.

Резултати и стрелци последњег кола:
Црвена звезда - Раднички Ниш 2:0 (Орландић 75, Катаи 83)
Партизан - Војводина 3:2 (Миленковић 6, Михајловић 23, Росић аугогол 60. - Мелег 28, 74)
Чукарички - Радник 2:1 (Јовановић 46, Павловић 55. - Јовановић 85)
Борац - Вождовац 0:0

Коначна табела: Црвена звезда 54 бода, Партизан 40, Чукарички 39, Војводина 36, Раднички Ниш 35, Борац Чачак 30, Радник 25, Вождовац 25. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару