Сивић позвао четири дебитанта за турнир у Украјини

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Симић објавио је списак играча за предстојеће окупљање, на којем ће бити четворица дебитаната.

Србија ће од 29. маја до 3. јуна у Кијеву играти пријатељски турнир "Валериј Лобановски", на ком ће још учестсвовати Украјина, Аустрија и Израел.

Сивић је рекао да није у ситуацији да формира исти тим за свако окупљање, али да је то неминовност.

"Млада селекција је била и остала сервис А репрезентације. Сада се седам играча налази на списку А тима, а ја сам се потрудио да у складу са мисијом коју имам, пружим шансу оним играчима који су минулим радом заслужили поверење. Водили смо рачуна и о играчима који су били омладински прваци Европе у Литванији, а до сада практично нису добили праву прилику да се наметну у дресу младе селекције. Зато су позвани Мелег и Антић, али и други кандидати пред којима су две утакмице, да покажу да на њих можемо озбиљно да рачунамо за септембарске мечеве", рекао је Сивић.

Он је навео да Сао Пауло није дозволио Лијанку Војновићу да се прикључи репрезентацији јер, како је казао, тај клуб има неколико важних утакмица. Додао је да су Милош Пантовић и Милош Вељковић повређени, Срђан Бабић је са својим клубом на турнеји, док је Немања Антонов тражио одсуство из приватних разлога јер му се удаје сестра.

Од дебитаната су позвани голман Ђорђе Николић, одбрамбени играч Александар Бјелица и везни фудбалери Дејан Мелег и Александар Лутовац.

На списку су голмани: Борис Радуновић (Аталанта), Филип Манојловић (Бежанија) и Ђорђе Николић (Јагодина).
Одбрамбени играчи: Милан Гајић (Бордо), Александар Филиповић (Јагодина), Никола Антић (Војводина), Вукашин Јовановић (Зенит), Никола Мараш (Рад), Урош Радаковић (Сигма) и Александар Бјелица (Мехелен).
Средина: Саша Лукић (Партизан), Дејан Мелег (Војводина), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Михаило Ристић (Црвена звезда), Урош Дамјановић (Синђелић), Срђан Плавшић (Црвена звезда) и Александар Лутовац (Рад).
Нападачи: Огњен Ожеговић (Чангчун), Александар Чаврић (Архус), Урош Ђурђевић (Палермо) и Лука Јовић (Бенфика).

Србија ће прву утакмицу играти 31. маја од 15.00 против Аустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару