Читај ми!

Кокеза: Први задатак стварање позитивне атмосфере у репрезентацији

Нови председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза рекао је данас да ће му први задатак бити стварање позитивне атмосфере око А репрезентације и унутар ње.

Кокеза је, образлажући план и програм, рекао да је дубоко уверен да су обухваћене све кључне тачке.

"Прво је стварање позитивне атмосфере унутар А репрезентације и око ње. Пропустили смо прилику да учествујемо на три велика такмичења, криза резултата је очигледна, имамо квалитет у А репрезентацији и потенцијал у млађим селекцијама, али немамо тим и адекватан амбијент око њега", рекао је Кокеза у Старој Пазови.

Кокеза је једногласно изабран за председника ФСС на седници Скупштине у Старој Пазови, пошто је за њега гласало 77 присутних делегата. Он је на месту председника заменио Томислава Караџића, који је осам година, у два мандата, предводио ФСС. Караџић је једногласно изабран за почасног председника. Кокеза ће обављати функцију председника до 2020. године.

"Изабрали смо новог селектора (Славољуба Муслина), доказаног стучњака иза кога стоје резултати. Морамо да искоренимо клубаштво и појединачне интересе, морамо да вратимо поверење нације, без тога нећемо успети, да ујединимо све фудбалске снаге и ставимо их у службу пласмана на СП", навео је Кокеза. Он је као циљ навео и успостављање атмосфере међусобног уважавања и коректних односа између Савеза и клубова, као и међу самим клубова.

"Фудбалска Србија мора да ради заједно. Од играча очекујем одговоран приступ, ту неће бити компромиса. Савез мора да буде креатор нове атмосфере на свим нивоима, битка за бодове мора да се води само на терену, никако ван њега", рекао је Кокеза.

Нови председник Савеза је као један од циљева навео и изградњу националног стадиона.

"То је прејекат од великог значаја, наставићемо са пројектом које је започело претходно руководство ФСС, настојаћемо да остваримо сарадњу са Владом и надлежним министарствима тим поводом. Ниједан од постојећих стадиона не испуњава услове и постоји реална могућност да будемо приморани да играмо ван граница земље, тако да је оваква инвестиција неминовност", рекао је Кокеза.

Кокеза је истакао да ће се ФСС у будућности још одлучније борити против нерегуларности.

"Деловаћемо још конкретније и одлучније, сачинићемо комисију људи из Савеза и полиције, али и етичку комисију која ће имати велика овлашћења. Учинићемо све што је у надлежности Савеза. Савез неће имати разумевања без обзира на име клуба, функционера или играча", рекао је он.

Досадашњи председник ФС Београда најавио је и борбу против насиља на утакмицама рекавши да ће бити "озбиљан партнер" држави у тој борби.

Такође, најавио је и промену Статута ФСС ради усаглашавања са новим законом у спорту, али и статутима Фифе и Уефе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару