Читај ми!

Козарев: Правда на страни ФСС, оптимисти око одлуке ЦАС

Заменик директора канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев рекао је верује да ће одлука о пријему косовског савеза у УЕФА и ФИФА бити поништена јер су истина, право и правда на страни Фудбалског савеза Србије, али и да је оптимиста јер још увек није добио место у квалификацијама за Светско првенство у Русији.

Европска фудбалска унија јуче је одложила одлуку око наступа Косова у квалификацијама и најавила да ће за то питање оформити специјалну комисију.

"Спорт је у последњим недељама покушао да се политизује. Недвосмилену поруку послали су Ђурић и Удовичић. Чињеница да је одлука против статута не значи да ће се догодити да Косово игра. Косово није чланица Уједињених нација, статут УЕФА није промењен, али је на силу наметнуто то питање, које је једва добило гласове за пријем", рекао је Козарев новинарима у Грачаници, приликом гостовања Црвене звезде.

Козарев је додао да Фудбалски савез Србије, у сарадњи са реномираним адвокатским фирмама из иностраснтва, тражи да се одлука поништи.

"ФСС је уложио жалбу ЦАС, тражено је 10 дана да се она допуни и то ћемо урадити. Чврсто верујемо у правду, истину и право, због чега смо оптимисти да ће ЦАС поништити одлуку о пријему Косова".

Према његовим речима Србији иде у прилог то што је УЕФА одложила учеће косовских фудбалера у квалификацијама за Светско првенство у Русији.

"Сматрамо да одлука није без разлога, као и то што је основана посебна комисија. Постоје аргументи за тако нешто".

Козарев је поручио да је презадовољан што је Црвена звезда гостовала у Грачаници.

"Драго нам је што нас је послужили време и много услова да присуствујемо фудбалском празнику, пуном позитивне енергије. Посебно што су шампиони видели фудбалске, јер прави шампиони са Косова и Метохије су Срби, а не Албанци".

Он је казао да му је драго што је српским грађанима са КиМ омогућено да уживају у таквом фудбалском мечу.
"Надам се да ћемо поновити овакав догађај", навео је Козарев и најавио да ће ускоро бити повољшана инфраструктура за српске клубове на КиМ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару