Чачић позвао шесторицу из Динама, без Ловрена

Селектор репрезентације Хрватске Анте Чачић саставио је шири списак од 27 фудбалера за Европско првенство у Француској, на којем су чак шесторица из загребачког Динама.

На списку нема најбољег хрватског дефанзивца Дејана Ловрена из Ливерпула, због свађе са Чачићем, али је из младе репрезентације прекомандован Дује Ћалета-Цар из Салцбурга.

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Анте Чачић објавио је списак кандидата за предстојеће Европско првенство у Француској и на њему нема већих изненађења. На списку се налази 27 имена, на ЕУРО ће путовати 23 играча, а рок за пријаву коначног списка је 31. мај. Међу новим лицима је голман Загреба Доминик Ливаковић, позван је и фудбалер Салцбурга Дује Ћалета-Цар, у репрезентацији је поново Иван Стринић, а нема Дејана Ловрена, као ни Едуарда за којег се последњих дана нагађало да би могао да се врати у репрезентацију, пренела је Хина. Због клупских обавеза први део припрема ће пропустити Лука Модрић, Матео Ковачић, Марио Манукић, Даријо Срна и Иван Ракитић.

"За део наших играча сезона још траје због чега ће се прикључити репрезентацији накнадно. Манџукић, Ракитић и Срна играју националне купове, а имамо и четврто узастопно финале Лиге шампиона, у којем наступају наши играчи, Модрић и Ковачић", казао је Чачић.

Чачић је нагласио да опција с Едуардовима повратком није била реална. "С Едуардом сам разговарао још у септембру и тада ми је казао да се опростио од репрезентације. Његове одличне игре ове сезоне нису прошле незапажено, али ми на тим позицијама имамо играче који су млађи и који су се доказали. Није било потребе наговарати га", казао је селектор Хрватске.
Чачић се још једном осврнуо и на случај "Ловрен". "Никада нисам рекао да су Ловрену врата репрезентације затворена, него да ће једног дана морати да схвати да мора да буде део екипе. Онда ће вероватно наћи начин да се приближи репрезентацији", рекао је Чачић. Прву утакмицу на Европском првенству Хрватска ће играти 12. јуна против Турске. Пет дана касније одмериће снаге против Чешке, а последњи меч у Групи Д играће против Шпаније. 

На списку се налазе:

Голмани: Данијел Субашић (Монако), Ловре Калинић (Хајдук Сплит), Иван Варгић (Ријека), Доминик Ливаковић (Загреб).

Одбрана: Даријо Срна (Шахтјор), Ведран Ћорлука (Локомотива Москва), Домагој Вида (Динамо Кијев), Иван Стринић (Наполи), Гордон Шилденфелд (Динамо Загреб), Шиме Врсаљко (Сасуоло), Тин Једвај (Бајер Леверкузен), Дује Ћалета-Цар (Салцбург).

Везни ред: Лука Модрић, Матео Ковачић (Реал Мадрид), Иван Ракитић (Барселона), Иван Перишић (Интер), Милан Бадељ (Фиорентина), Марцело Брозовић (Интер), Ален Халиловић (Спортинг Хихон), Домагој Антолић, Марко Рог, Анте Ћорић (Динамо Загреб).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару