Читај ми!

Функционер Фифа поднео оставку због реформи

Председник независне комисије Фифа за ревизију и квалитет, Доменико Скала поднео је оставку у знак протеста због реформи у светској кући фудбала.Скала је љут због тога што ће Веће Фифе сада моћи да поставља и отпушта шефове својих комисија, укључујући и оне за ревизију, етику и финансије.

Веће Фифа заменило је извршну комисију, што је последица корупцијског скандала који је потресао ову организацију. Скала је рекао да је комисијама сада "одузета независност", као и да је нови председник Фифе Ђани Инфантино "изнео неосноване тврдње без утемељења".

Скала је казао да је "констерниран" овом одлуком јер ће веће сада моћи да "омета" истраге тако што ће или отпуштати чланове комисија или им претити отпуштањем.

"То подрива централни ослонац добрим управљањем Фифе и уништава добар део онога што је реформама постигнуто. Ово је позив за узбуну онима који се заиста залажу за спровођење реформи", рекао је Скала.

Фифа је прихватила његову оставку и на ту позицију поставила Скалину заменицу Синди Мабасо Којану. Светска кућа фудбала саопштила је да је Швајцарац "погрешно представио циљ одлуке о оснивању већа".

"Одлука је донета да би се омогућило већу да поставља чланове на привременој основи. Осим тога, ове мере омогућавају брзо уклањање чланова који су прекршили своје обавезе. Веће апсолутно поштује независност свих комисија, а све сугестије да није тако немају никаквог основа", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије