Колико је тешко нацртати круг?!

Парма је провела само једну сезону у четвртом рангу италијанског фудбала и већ од наредне сезоне ће играти у трећој лиги. Тамо, сигурно се надају, услови за игру биће много бољи. Гори вероватно не могу да буду...

Парма, освајач Купа Уефа 1999. године, је без пораза завршила своју авантуру у Серији Д, у којој је завршила због финансијског колапса.

Слабији фудбал се очекује у нижим стратумима, али да стандарди објеката за игру морају да буду оволико ниски? Утакмица у гостима код Самаурезеа, у којој су славили са 2:0, одиграна је у комично лошим условима.

Круг на центру стадиона „Лентиђоне Левантини" није био прописаних димензија (9,15 метара пречника). Заправо, није ни био круг. Изгледао је као приказ елипсоида које дете нацрта на тестирању пре поласка у основну школу. Арбитрима ово флагрантно кршење оновних правила фудбалске игре очигледно нису превише засметала, јер се на њега нису ни обазирали.

Након што је сакупила 94 поена на 38 утамица, Парма ће од наредне сезоне играти у Леги Про. За коју годину, могуће је, поново ћемо их гледати и у Серији А. Тамо су терени адекватно исцртани...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије