Читај ми!

Броки дебитовао победом, Јувентус ближи титули

Нови тренер Милана Кристијан Броки дебитовао је победом у сениорском фудбалу, пошто је његов тим у гостима победио Сампдорију са 1:0, у 33. колу Серије А. Јувентус напунио до врха мрежу Палерма – 4:0. Шест голова и реми Аталанте и Роме.

Милан је славио „минималцем". Победнички гол постигао је Карлос Бака у 71. минуту. Брокију је ово први посао тренера у сениорском фудбалу, а на клупи је заменио српског стручњака Синишу Михајловића, који је отпуштен због лоших резултата.

Милан је остао на шестом месту са 52 бода, седам мање од Фиорентине, која заузима последње место које води у европска такмичења. До краја такмичења остало је још пет кола. Сампдорија је 15. са 36 бодова.

Јувентус је лако надиграо Палермо 4:0 (1:0) и практично освојио пету узастопну титулу. "Стара дама" је до тријумфа против Сицилијанаца дошао головима Самија Кедире у 10, Пола Погбе у 71, Хуана Квадрада у 74. и Симонеа Падоина у 90. минуту.

Аталанта и Рома одиграли су нерешено 3:3. Рома је одлично одиграла првих пола сата утакмице, па је головима Лукаса Дињеа и Рађе Наинголана у 23. и 27. минуту повела са 2:0.

Међутим, домаћа екипа је до краја полувремена успела да изједначи. Прво је Марко Д'Алесандро смањио на 1:2 у 33. минуту, а потом је само четири минута касније резултат поравнао Марко Боријело.

Боријело је на самом почетку другог полувремена, у 50. минуту, донео вођство својој екипи, али је капитен Роме Франческо Тоти, који је у игру ушао у 78. минуту, пет минута пре краја меча изједначио на 3:3.

Рома је, након 33 одигране утакмице, и даље трећа на табели Серије А са 65 бодова, пет мање од другопласираног Наполија, док је Аталанта на 14. месту са 37 освојених бодова. У наредном колу, Рома дочекује Торино, а Аталанта гостује Палерму.

Фиорентина је савладала Сасуоло 3:1, Фросиноне је славио у Верони 2:1, док су Удинезе и Кјево ремизирали 0:0. Лацио славио против Емполија са  2:0.

Резултати:
Сампдорија . Милан 0:1
Лацио- Емполи 2:0
Аталаната - Рома 3:3
Фиорентина - Сасуоло 3:1
Јувентус - Палермо 4:0
Удинезе - Кјево 0:0
Верона - Фросиноне 1:2.
Субота:
Болоња - Торино 0:1
Карпи - Ђенова 4:1
Интер - Наполи 2:0.

Табела: Јувентус 79 бодова, Наполи 70, Рома 65, Интер 61, Фиорентина 59, Милан 52, Сасуоло 48, Лацио 48....

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару