Читај ми!

Валенсија савладала Баселону на Камп Ноу

Барселона – Валенсија 1:2 (0:2). Валенсија је на Камп Ноу савладала Барселону у последњем мечу 33. кола Примере. Барселона је ово четврти везани пораз.

Барселона наставља да посрће. Свакако је у питању велика криза у редовима Каталонаца.  После пораза од Реал Сосиједада и Реал Мадрида у Примери, као и испадања од Атлетико Мадрида из Лиге шампиона, Барселона је на свом стадиону поражена од Валенсије.

 

Валенсија је повела у 26. минуту, када је Андро Гомеш проиграо Гиљерма Сикеиру, који је продро у шеснаестерац и скоро са гол-аут линије покушао да центрира у средину, а лопта је прешла преко ноге Ивану Ракитићу, а онда се одбила о руку голману Клаудију Браву и ушла у мрежу. Тај погодак је званично убележен као аутогол Ракитића.

Барселона је нападала, али је Валенсија удвостручила предност сличном акцијом као код првог гола. Данијел Парехо је проиграо Сантија Мину у шеснаестерцу, али је он био неометан и сигурно је савладао Брава за 2:0.

Барселона је пред 88.000 људи на Ноу Кампу доминирала, али није успевала да пронађе мрежу гостију, све до 64. минута. Тада је дугачку акцију у шеснаестерцу завршио Лионел Меси, који је са око 11 метара закуцао лопту у мрежу.

То је Месију био 450. гол за Барселону, а постигао га је после четири утакмице без гола. Аргентинац је за своју репрезентацију постигао 50 голова, тако да му је ово био 500. гол у професионалној каријери.

 

Овим поразом Барселон, пет кола пре краја првенства, направљена је гужва на врху табеле. Барса је, и даље, прва са 76 бодова, исти број бодова има и Атлетико Мадрид, Док Реал Мадрид има само бод мање - 75. Четврти је Виљареал са 60, а пети је Атлетик Билбао са 54,а њега прати Селта са 53. Следи Севиља са  49 ...

 

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару