Реми Лестера и Вест Хема, Арсенал без победе

Ако заиста направе филм о сезони 2015/2016 Лестер Ситија, биће то филм у коме ће као главног негативца навијачи "лисица" видети судију Џонатана Моса, који је искључио Џејмија Вардија и досудио пенал за Вест Хем. На крају, након још једног "интересантног" једанаестерца, екипа Клаудија Ранијерија је извукла реми. Арсенал остао без победе против Кристал Паласа, 1:1. Тријум Ливерпула против Борнмута - 2:1.

Фудбалери Лестера и Вест Хема одиграли су нерешено (2:2) у утакмици 34. кола Премијер лиге.

Лестер је повео голом Џејмија Вардија у 18. минуту, изједначио је Енди Керол у 84. минуту из једанаестерца, а предност Вест Хему је у 86. минуту донео Арон Кресвел. Коначних 2:2 поставио је Аргентинац Леонардо Уљоа из пенала у 94. минуту.

Екипа Клаудија Ранијерија је прва на табели са 73 бода, односно има осам бодова више од другопласираног Тотенхема, који би победом над Стоуком у понедељак пришао на само пет бодова заостатка. На другој страни, Вест Хем је шести са 53 бода.

Екипа Славена Билића је на самом почетку имала лепу прилику да поведе, али је лопта после ударца Шеиху Кујатеа завршила на стативи.

Лестер је повео после одличног контранапада, а стрелац је у 18. минуту био Варди. што је његов 22 гол у сезони. Акција је кренула од голмана Каспера Шмајхела, који је лопту добацио до средине терена и Ријада Махреза, а он до Н'Голо Кантеа. Канте је потом лепо проиграо Вардија, он је избегао офсајд и погодио, као толико пута ове сезоне, за 1:0.

Великих узбуђења није било све до 56. минута када је Варди зарадио други жути картон. Судија Џонатан Мос је, наиме, проценио да је Варди симулирао након дуела с једним играчем Вест Хема и послао га ван терена.

Вест Хем је након тога све карте бацио на напад и та упорност му се исплатила у 83. минуту. Вес Морган је у казненом простору одгурнуо Винстона Рида, а судија је показао на пенал. Сигуран извођач једанаестерца био је Енди Керол.

Само два минута касније Вест Хем је стигао до потпуног преокрета, пошто је Арон Кресвел искоса с леве стране лепо погодио за 1:2.

Када је изгледало да ће Вест Хем однети цео плен, судија Мос је донео још једну одлуку око које се може – и око које ће се сигурно – дебатовати. Керол је неспретно реаговао и оборио Џефа Шлупа, Мос је показао на пенал, а сигуран са беле тачке је био Уљоа.

Фудбалери Ливерпула су у гостима славили против Борнмута са 2:1. Голове за "Црвене" постигли су Роберто Фирмино и Данијел Стариџ, док је стрелац јединог гола за домаћу екипу био Џошуа Кинг.

Ливерпул је осми на табели Премијер лиге са 51 бодом, док је Борнмут на 13. позицији са десет бодова мање.

Арсенал остао без победе против Кристал Паласа 

Фудбалери Арсенала и Кристал Паласа одиграли су данас 1:1 у 33. колу Премијер лиге, пошто су гости у финишу меча дошли до бода.
Арсеналу је ово други узастопни реми и сада је на четвртом месту са 60 бодова, колико има трећепласирани Манчестер сити. Тотенхем има 65 и сутра игра против Стоука, док је Лестер први са 73 бода.
Арсенал је данас остао и без 500. победе у Премијер лиги.
"Тобджије" су повеле голом Алексиса Санчеса, али после тога није искористио неколико изгледних прилика, да би у 81. минуту Јаник Болази донео Кристал Паласу изједначење.
Палас је сада 16. на табели са 39 бодова, девет више од првог тима из зоне испадања.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару