Читај ми!

Данас је 151. дерби: Звезда за хет-трик, Партизан за част

Тек што су се смириле страсти после 150. вечитог дербија данас се игра нови, 151. првенствени обрачун Црвене звезде и Партизана. Меч се игра од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

На старту плеј-офа Суперлиге Црвена звезда на стадиону Рајко Митић дочекује Партизан са жељом да и трећи пут ове сезоне савлада вечитог ривала и овери шампионску титулу, док црно-бели долазе да одложе славље комшија и потврде сјајну форму и серију од шест узастопних победа.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић истакао је да је тешко причати о дербију, а не понављати се.

"Највећа утакмица на овим просторима, није битно стање на табели, ни форма, побеђује онај ко се бољи пробуди ујутро. Надам се да ћемо то бити ми", рекао је Божовић.

Његов колега из Партизан Иван Томић изјавио је да црно-бели са много више самопоуздања дочекују данашњи од претходног дербија.

"Тада смо у дерби ушли после пораза од ОФК Београда, а у овај улазимо са серијом од шест победа. Утакмица која због бодовне ситуације нема неки велики значај, што се тиче Звезде, али што се тиче нас веома је битна јер желимо да наставимо победнички низ и останемо на другом месту на табели. Против кога год да играмо, Партизан увек иде на победу", поручио је Томић.

Дерби ће, као и увек, донети много емоција, а сви се надају да ће се после меча више причати о потезима играча у црвено-белим и црно-белим дресовима, него о судијским грешкама, као што је то био случај после претходног дуела.

Плеј-оф су синоћ отворили Чукарички и Борац из Чачка. Славио је тим са Бановог брда 3:1 и попео се на друго место на табели.

Занимљив меч оцекује се данас у Новом Саду, где Војводина дочекује Раднички, само седам дана након победе у Нишу, док ће Вождовац и Радник играти за престиж.

Када је у питању плеј-оф Јавор, који је "на врху" имаће тежак задатак против Спартака, исто као и Младост из Лучана против Рада, Нови Пазар дочекује Јагодину, а Металац екипу ОФК Београда.

Распоред:

1. коло плеј-офа: Петак: Чукарички - Борац Чачак 3:1.
Субота: Војводина - Радницки Ниш (15), Вождовац - Радник (16), Црвена звезда - Партизан (18).

Табела: Црвена звезда 41, Чукарички 30, Партизан 27, Војводина 23, Борац Чачак 23, Раднички Ниш 23, Вождовац 20, Радник 19.

1. коло плеј-аута:

Субота: Јавор - Спартак (16), Металац - ОФК Београд (16), Нови Пазар - Јагодина (16).
Недеља: Младост Лучани - Рад (17).

Табела: Јавор 18, Металац 18, Младост Луцани 17, Нови Пазар 16, ОФК Београд 14, Спартак 13, Јагодина 13, Рад 13.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару