Павловић хет-триком донео победу Чукаричком против Борца

Фудбалери Чукаричког победили су на свом терену Борац из Чачка са 3:1 у првој утакмици 31. кола, којом је почео плеј-оф Супер лиге Србије.

Јунак тријумфа Чукаричког био је Андрија Павловић, који је дао три гола. Он је свој тим до предности довео у 17. минуту, а у 31. је повисио на 2:0, да би Срђан Вујаклија у 38. смањио заостатак Борца на 2:1. Павловић је хет-трик комплетирао у 61. минуту.

Чукарички се данашњом победом осамосталио на другом месту Супер лиге са 30 бодова, три више од Партизана, који свој меч 31. кола игра сутра на стадиону "Рајко Митић" против лидера шампионата Црвене звезде. Борац је четврти са 23 бода.

Изузетно занимљивој утакмици на Бановом брду присуствовало је око 800 гледалаца.

Борац је први припретио у 12. минуту. Лазар Јовановић је освојио лопту на средини терена и покренуо брзу акцију свог тима, те је на левом боку проиграо Вујаклију, који је кренуо ка шеснаестерцу и шутирао са око 15 метара, али је голман Чукаричког Немања Стевановић био добро постављен и одбранио је ударац најбољег стрелца чачанског тима.

После 15 минута игре на Бановом брду домаћин је преузео иницијативу, а већ у 17. је стигао до предности. Петар Бојић и Андрија Павловић су на десном боку након дуплог паса избацили тројицу дефанзиваца Борца, да би Павловић са око 15 метара шутирао, али је лоше је захватио лопту, која је ипак, уз много среће, прошла испод руке голмана Борца Владимира Бајића.

Наставио је Чукарички да притиска ривала, а Павловић је у 31. минуту дуплирао предност, пошто је у петерцу прихватио центаршут Стефана Живковића с леве стране и шутирао снажно под пречку гола Борца.

Борац је до полувремена успео да смањи заостатак преко Вујаклије у 38. минуту. Он је покупио једну одбијену лопту након збрке у петерцу Чукаричког, те је ударцем у доњи десни угао савладао Стевановића.

Није било много узбуђења у уводним минутима другог полувремена, битка се водила углавном на средини терена, а онда је Чукарички у 61. минуту стигао до трећег гола.

После једног контранапада домаћина Бојић је центрирао с десне стране, али у казненом простору није пронашао никога од саиграча, а лопта је дошла до Милорада Балабановића, ипак дефанзивац Борца није био опрезан па му је лопту одузео Саша Јовановић.

Он је лопту одмах додао до Обенга Регана на петерац, који је шутирао из прве, али је погодио једног одбрамбеног играча Борца, а лопта се потом одбила до Павловића на гол линији, па је напдач Чукарчког на крају само "ћушнуо" лопту за 3:1.

До краја меча Борац је имао иницијативу, али Чачани поред удараца са велике удаљености нису озбиљније успели да припрете голману Чукаричког Немањи Стевановићу.

Лешњак: Више смо желели победу

Тренер Чукаричког Милан Лешњак оценио је да су његови фудбалери против Борца показали већу жељу за победом.

"Мислим да су моји играчи показали већу жељу за победом и мислим да смо у овој утакмици заслужено победили. Била је ово тешка утакмица, борбена... Драго ми је што смо освојили три бода и што смо на овакав начин почели плеј-оф", рекао је Лешњак новинарима после меча на Бановом брду.

"Отворили смо утакмицу једним голом после грешке њиховог голмана. Није деловало да ће то бити гол, али имали смо среће. Тај гол нам је достао помогао у даљем развоју утакмице. После 2:0 примили смо гол из прекида, јер нисмо на најбољи начин реаговали и нисмо имали дисциплину", рекао је Лешњак.

Стрелац сва три гола за тим Милана Лешњака био је Андрија Павловић. Он је тако стигао до 14. гола у шампионату Србије.

"Причали смо о томе у претходном периоду... Знали смо да ће голови доћи. То је производ рада, како њега, који је то заслужио, тако и целе екипе. Нама није битно ко ће постизати голове, само гледамо да као тим функционишемо на најбољи могући начин", рекао је Лешњак.

Он је изразио забринутост због великог броја жутих картона који су добили његови фудбалери, пошто у наредна два гола прво гостују Партизану, а онда и лидеру Црвеној звезди.

Тренер Борца Љубиша Стаменковић честитао је Чукаричком на заслуженој победи.

"Превише су ова три примљена гола. Утакмица је можда била лепа због четири гола, али ти голови су били плод грешака, а не квалитета. Поред тога не могу да се сетим неких шанси ни на једној, а ни на другој страни. Од нас је било нереално очекивати било шта на овом мечу осим пораза... Ипак, чека нас полуфинале Купа, кроз који желимо да изађемо у Европу", казао је он и пожелео Чукаричком да кроз Супер лигу избори пласман у квалификације за Лигу Европа.

Чукарички ће у наредном, 32. колу гостовати Партизану, док Борац у среду очекује реванш Купа Србије против Јавора, а наредног викенда у Чачак им долази лидер шампионата Црвена звезда. 

Павловић: Пресрећан сам, све је како треба

Андрија Павловић је, сасвим логично, пресрећан због постигнутог хет-трика, после два гола која је дао Спартаку у прошлом колу.

"Наравно да сам пресрећан. У последње време ми некако све полази за руком и ногом. Ово је мој други хет-трик у сезони, пети гол у последње две утакмице. Екипа осваја бодове, у врху смо табеле и супер се осећам. Све је на свом месту. Надам се да ће овако да буде до краја сезоне", рекао је Павловић после утакмице.

Чукарички се овом победом осамио на другом месту табеле, са три бода више од Партизана, који сутра игра против Црвене звезде.

"Важност вечерашње утакмице била за нас огромна. У плеј-офу морате максимално да користите предност домаћег терена. Уз то, Борац је један од наших директних конкурената за пласман у Европу. Тако да су ови бодови вишеструко вредни", рекао је Павловић.

Фудбалер Чукаричког први гол је постигао уз много среће, пошто је лоше закачио лопту.

"Ја уопште нисам ни видео да сам постигао први гол. Шутнуо сам лопту, мислио сам да ће голман сигурно одбранити. Окренуо сам се да нешто кажем саиграчу кад сам видео (Петра) Бојића који трчи ка мени и радује се. Било је помало комично. У сваком случају, нови бодови су ту, и идемо даље", рекао је Павловић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару