Читај ми!

Клоп: Одиграли смо са пуно страсти и вере у преокрет

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп рекао је после победе над Дортмундом (4:3) да је његова екипа одиграла са пуно страсти и са вером у преокрет. Ливерпул се, после невероватног преокрета у утакмици на Енфилду, пласирао у полуфинале Лиге Европе.

Ливерпул је до 57. минута губио 2:0, али је головима Оригија, Кутиња, Сакоа и Ловрена у надокнади времена стигао до победе и пласмана у полуфинале Лиге Европе, пошто је у првом сусрету у Немачкој било 1:1.

"Имали смо добар план у првом полувремену, али смо ипак примили два гола, па није било лако променити стратегију. Утакмица је била веома интензивна. Цео меч је показао квалитет Борусије. Имали су шансе, а ми смо губили лопте под пресингом, иако смо желели да им парирамо. По мом мишљењу, у овако неизвесним утакмицама, треба вам страст. Морате да верујете и било је лепо видети како смо после сваког гола све више почињали да верујемо и да се враћамо у игру", рекао је Клоп.

Клоп је рекао да је у полувремену подсетио своје играче на велики клупски успех из Истанбула 2005. године и освајање Лиге шампиона. У финалу је Милан водио са 3:0, али је Ливерпул изједначио на 3:3 и после пенала освојио трофеј.

"Контранапад Дортмунда у појединим тренуцима је нешто што не можете да одбраните, а то смо видели после четири, односно девет минута утакмице. Али у полувремену је била добра атмосфера, пошто сам био задовољан – не резултатом него игром", рекао је Клоп, пренели су британски медији.

Он је додао да је рекао играчима да могу да направе преокрет.

"Рекао сам играчима да, иако то није вероватно, морамо да покушамо. Они су то и урадили. Постигли смо други гол и сви су могли да виде да се нешто дешава на стадиону. То се могло видети, чути, осетити. Дортмунд је повео са 3:1 и то је један од тренутака у фудбалу и животу када морате да покажете карактер, а то су моји играчи и урадили. Било је лепо то гледати. Да бисте направили преокрет у таквој утакмици, против најквалитетнијег противника, морате да имате и мало среће, али свако ко је гледао утакмицу мора да каже да смо заслужили победу", рекао је бивши тренер Борусије Дортмунд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 24. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару