Партизан: Недић наредио напад, извињење гостима из Лучана

Фудбалски клуб Партизан осудио је напад дела навијача на управу уочи меча против Младости из Лучана (4:0) и оптужио Новака Недића да на силу жели да спречи сутрашњу ванредну Скупштину на којој би требало да се изабере нови председник.

Навијачи црно-белих, незадовољни стањем и резултатима клуба јајима су гађали чланове управе, који су били у ложи на западној страни стадиона.

"Радна група ФК Партизан најоштрије осуђује вандалски чин дела навијача са јужне трибине на јучерашњој утакмици, учињен по налогу генералног секретара Владе Републике Србије Новака Недића и једног од вођа навијача Ненада Вучковића, иначе активног војног лица. Партизан је увек добар домаћин, али смо принуђени да упутимо речи јавног извињења гостима из Лучана", наводи се у саопштењу на сајту црно-белих.

Из Партизана су оптужили Недића да је утицао на слободну вољу делегата, који ће гласати за наследника Зорана Поповића.

"Недић и Вучковић настоје да прошире атмосферу страха, јавног линча, да нечасно и примитивно спрече одржавање легално сазване ванредне Скупштине. Уместо да поштују Скупштину као највишу институцију клуба који би да предводе, одлучују се да прете делегатима, принудом и страхом утичу на њихову слободну вољу, не устручавајући се да преко ноћи чланове Скупштине одједном називају "гласачком машином Жарка Зечевића".

Из Партизана се питају "како неко може да мисли да је јачи од државе, ко се неовлашћено крије иза имена премијера и ко жели да 27. априла уради оно што не може сутра?".

"Зна Новак Недић, челник ове осовине страха и принуде, да му је легална Скупштина једина и последња брана да као генерални секретар Владе Србије доводи и смењује тренере, доводи и продаје играче, утиче на састав тима, доводи вођу навијача на седнице органа клуба да одлучују о капиталним питањима, као што је после утакмице са Аугсбургом упао у просторије клуба са групом јаких момака и приморао на оставку тадашњег председника и Управни одбор".

Црно-бели закључују да ће "тиранству стати ногом за врат, довести га ка познанију права" јер, како истичу, то им је дужност у смутном времену.

Скупштина ФК Паризан одржаће се сутра од 17 сати у Спортском центру Телеоптик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 24. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару