Јувентус прејак за Михин Милан

Фудбалери Јувентуса победили су после преокрета на гостујућем терену Милан са 2:1, у утакмици 32. кола италијанског првенства и стекли девет бодова предности у односу на другопласирани Наполи.

Милан је на свом Сан Сиру повео у 18. минуту голом Алекса, а Јувентус је изједначио голом Марија Манџукића у 27. минуту. Победу италијанском шампиону донео је Пол Погба голом у 65. минуту.

Јувентус сада има 76 бодова на првом месту, девет више, али и утакмицу више од другопласираног Наполија.

Са друге стране, екипа Синише Михајловића је везала други пораз и пет последњих утакмица је без победе, па заузима шесто место на табели са 49 бодова.

Милан је боље почео утакмицу, имао је добру шансу у 11. минуту када је Марио Балотели из слободног ударца пребацио живи зид, лопта је пала пред гол црно-белих, али је голман Ђанлуиђи Буфон избацио лопту са гол линије.

"Росо-нери" су повели у 18. минуту голом Алекса, који је у срцу шесенаестерца био највиши у скоку после корнера који је извео Балотели.

После четири минута у доброј шанси да изједначи био је Стефан Лихтштајнер, али се није добро снашао.

Црно-бели су изједначили у 27. минуту голом Марија Манџукића, који је добро реаговао у шеснаестерцу после додавања Алвара Морате.

Јувентус је могао да поведе у првом минуту судијске надокнаде времена, али је Лихтштајнер лоше захватио лопту и шутирао поред стативе.

У 51. минуту поништен је гол Балотелија, пошто је лопту убацио руком у мрежу. На почетку те акције Буфон је одлично одбранио шут Карлоса Баке, а лопта је затим погодила пречку, па је до ње дошао Балотели.

Јувентус је после тога преузео иницијативу, Пол Погба је у 60. минуту из слободног ударца погодио пречку, али је пет минута касније био прецизинији, када је после корнера Клаудија Маркизија спустио лопту грудима и послао је у гол.

Милан до краја утакмице није успео да направи озбиљнију шансу, па је Јувентус остварио 24. првенствену победу.

Пре почетка утакмице навијачи Милана су на трибини направили корегорафију и одали почаст легендарном фудбалеру и тренеру тог клуба Чезареу Малдинију, који је умро прошле недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 24. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару