Читај ми!

Победе "вечитих", Војводина убедљива у Нишу

Лидер првенства Црвена звезда савладала је на свом терену Рад са 1:0. Партизан је у Ивањици победио са 2:1. Војводина је била убедљива у Нишу – 3:0. Победе остварили Чукарички и Спартак.

Фудбалери Црвене звезде после велике борбе победили су Рад на свом стадиону са 1:0. Звезда коло пре краја регуларног дела првенства има 81 бод, 30 више од другопласираног Партизана. Рад је са 23 на претпоследњем месту.

Обе екипе имале су своје шансе у првом полувремену, али је опаснији био Рад, који је имао две изгледне прилике за вођство, али су нападачи бањичког клуба били непрецизни.

Звезда је већ у четвртом минуту имала шансу за вођство, када је Александар Катаи одлично преварио противничког играча и додао до Марка Петковића, који је био непрецизан иако је био сам на ивици петерца.

Иако су црвено-бели имали иницијативу на почетку сусрета, Рад је имао боље прилике, обе после грешака Звездиних штопера.

Прво је Едсон у 18. минуту био ноншалантан када је остао сам на својој половини. Андрија Калуђеровић је то искористио, одузео лопту и изашао сам пред Дамира Кахримана, али је са 16 метара шутирао мало поред стативе.

Александар Луковић је три минута касније изгубио лопту у свом петерцу, Калуђеровић је уклизао и избио лопту до Борка Веселиновића, али је нападач гостију био непрецизан са седам метара.

Звезда је у финишу првог полувремена имала прилику преко Михаила Ристића, а Рад је запретио већ на почетку другог, када је Марко Станојевић погодио стативу после директног шута из корнера.

Прилика после тога није било, све до 73. минута, када је Доналд ударцем главом савладао голмана гостију Ненада Филиповића, а након центаршута Луиса Ибањеса из корнера.

Борба се до краја утакмице водила углавном на средини терена и није било озбиљнијих прилика да се промени резултат, осим изблокираног шута Срђана Плавишића са 16 метара у последњим минутима.

Звезда ће у следећој утакмици, за викенд, гостовати код Борца у Чачку, док ће Рад на Бањици дочекати Раднички из Ниша.

Пета узастопна победа Партизана

Фудбалери Партизана победили су у Ивањици екипу Јавора са 2:1. Црно-бели су повели голом Немање Михајловића у четвртом минуту, на 2:0 је повисио играч домаћих Ђорђе Црномарковић у 29. минуту, док је једини гол за Јавор постигао Стефан Дражић у 73. минуту. Партизан је други на табели са 51 бодом, док је Јавор девети са 35 бодова и играће у плеј-ауту.

Утакмица практично није ни почела, а Партизан је после прве праве акције, у четвртом минуту, већ повео преко Михајловића. Валериј Божинов је послао лопту до Михајловића, он се на левој страни ослободио чувара и са 15 метара погодио мрежу Јавора.

Мреже су мировале све до 29. минута када је Црномарковић, после покушаја Саше Лукића да проигра Божинова у казненом простору, послао лопту иза леђа свог голмана.

Поред та два гола, црно-бели су били близу гола и у 27. минуту, када је после корнера покушао Божинов.

Ивањичани су најбољу прилику пропустили у 40. минуту. Хуснидин Гафуров је центрирао са десне стране, али је покушај Јована Ђокића на другој стативи зауставио голман Партизана Бојан Шаранов.

Јавор је у других 45 минута учинио све како би променио резултат, имао је неколико прилика, а једну је успео да искористи Стефан Дражић у 73. минуту. Немања Милетић је шутирао са дистанце, Шаранов је неспретно интервенисао, па је на одбијену лопту натрчао Дражић и послао је у гол.

Изабраници Ивана Томића су једину праву прилику у другом делу имали тек у 87. минуту, када је Немања Косовић погодио пречку.

Воша коначно победила, Спартак славио на Вождовцу

Фудбалери Војводине коначно су стигли до тријумфа у пролећном делу шампионата, пошто су у Нишу победили Раднички са 3:0.

Новосадска екипа је повела у 15. минуту голом Дејана Мелега из једанаестерца, док је други и трећи гол постигао Никола Тријућ у 26. и 68. минуту.

Војводина је, после овог кола, шеста на табели са 40 бодова, док је Раднички пети са пет бодова више.

ОФК Београд и чачански Борац су на Карабурми одиграли нерешено 1:1.

Борац је повео у четвртом минуту голом Марија Маслаћа, док је изједначење домаћој екипи донео Богдан Планић у 53. миниту.

Чачанска екипа је четврта на табели са 45 бодова, док је ОФК Београд на 12. месту са 28.

Изненађење у данашњем ванредном колу приредио је суботички Спартак, који је у Београду победио Вождовац минималним резултатом. Једини гол на утакмици постигао је Стефан Милошевић у 30. минуту ударцем са око 20 метара.

Голова није било на утакмицама између Младости и Металца, односно Радника и Јагодине.

Tок мечева:

17.57 - Крај утакмица, резултати: Црвена звезда - Рад 1:0 (0:0), Јавор - Партизан 1:2 (0:2), Радник - Јагодина 0:0, Раднички Ниш - Војводина 0:3 (0:2), ОФК Београд - Борац 1:1 (0:1), Младост - Металац 0:0, Чукарички - Нови Пазар 1:0 (1:0), Вождовац - Спартак 0:1 (0:1).

17.33 - ГОООЛ! Црвена звезда повела против Рада. Стрелац је био Доналд у 73. минуту.

17.32 - ГОООЛ! Јавор је смањио против Партизана на 2:1. Стрелац је Дражић у 73. минуту.

16.48 - Полувреме, резултати: Црвена звезда - Рад 0:0, Јавор - Партизан 0:2, Радник - Јагодина 0:0, Раднички Ниш - Војводина 0:2, ОФК Београд - Борац 0:1, Младост - Металац 0:0, Чукарички - Нови Пазар 1:0, Вождовац - Спартак 0:1

16.29 - ГОООЛ! Партизан води са 2:0 аутоголом Црномарковића у 29. минуту. 

16.04 - ГОООЛ! Партизан води против Јавора са 1:0. Стрелац је Немања Михајловић у 4. минуту сусрета.

16.00 - Почеле утакмице 29. кола, састају се: Црвена звезда - Рад, Јавор - Партизан, Радник - Јагодина, Раднички Ниш - Војводина, ОФК Београд - Борац, Младост - Металац, Чукарички - Нови Пазар, Вождовац - Спартак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 25. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару