Томић: Не само победа, већ и даљи напредак у игри

Тренер Партизана Иван Томић нагласио је да је циљ његових фудбалера не само да победе Радник у Супер лиги, већ и да наставе да напредују и подижу форму.

После нешто више од десет дана паузе, у суботу се наставља Супер лига, а Партизан дочекује Радник из Сурдулице у 28. колу.

"Обично се (репрезентативна) пауза искористи да се тим одмори или утренира или да се поспеше одређени механизми игре, али то у Партизану није случај, јер имамо мало играча за рад. Са друге стране, искуство и понос играња за репрезентацију су важни за њихов напредак", рекао је Томић новинарима у спортском центру Телеоптик.

"Ми смо искористили среду, четвртак и петак да све играче вратимо код нас у свлачионицу, и главом и телом, психолошки и тактички. Мислим да су сви спремни и орни и да су свесни да подижемо форму. Зато сутра није циљ само победа и резултат, већ да начин нашег представљања и синхронизација у нападу и одбрани буду све бољи", казао је тренер црно-белих.

Партизан је други на табели са 45 бодова, док је Радник осми са 37. Тим из Сурдулице је на последњем месту које води у плеј-оф, са три бода више од Јавора.

"Радник је компактан тим, који жели да игра фудбал, да се надиграва и да има мале размаке између линија тима. Имају брзе и конкретне и директне играче у фази напада. Тим је прихватио модел игре који заступа мој колега (Милош) Веселиновић и добро их промовишу на терену", рекао је Томић.

Новинари су подсетили тренера на прву утакмицу ових тимова, када је Партизан у октобру водио 2:0, да би на крају било 2:2.

"Сећам се добро прве утакмице, али је не бих анализирао, јер она ништа не значи. Сутра је нова утакмица", рекао је Томић.

Партизан се после скоро три недеље враћа на свој терен.

"Највише волимо да играмо код куће, пред нашим навијачима. Овде имамо најбоље услове за исказивање свега чему тежимо. Те услове нам омогућава пре свега терен, који је међу најбољима у лиги, ако не и најбољи", рекао је Томић.

Утакмица почиње у 16.00. Улазнице коштају 200 динара за југ и 400 динара за источну и западну трибину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 25. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару