Радна група ФК Партизан оптужила Недића за недостојна дела

Радна група Фудбалског клуба Партизан оптужила је свог бившег члана Новака Недића за злоупотребу функције генералног секретара Владе Србије и да "чини недостојна дела" како би прикупио потписе за сазивање седнице Ванредне скупштине тог фудбалског клуба.

Како се наводи у саопштењу на сајту Фудбалског клуба Партизан, Радна група је данас одржала седницу и анализирала стање у клубу. На седници је констатовано задовољство унапређењем спортских резултата у протеклом периоду и пружена је недвосмислена подршка спортском сектору, стручном штабу и играчима првог тима.

После оставке управе клуба у децембру, Радна група на челу са Иваном Ћурковићем предводи Фудбалски клуб Партизан све до Изборне скупштине.

Радна група се осврнула на недоумице у јавности поводом питања термина заказивања Ванредне изборне скупштине Партизана и навела да поступа према одредбама Статута клуба. На седници је закључено да медијске спекулације у вези са постојањем две струје у Партизану нису истините.

"У ФК Партизан постоји само једна 'струја' – Партизан и његове легално изабране институције. Насупрот њима стоји одређена групација, нејасне структуре, неодређеног обима, правно неука, неспремна да јавно изађе са бројем чланова Скупштине који је подржавају потписима, а коју предводи господин Новак Недић, генерални секретар Владе Србије", наводи се у саопштењу.

У саопштењу пише да Недић "недостојно и неовлашћено настоји да нуђењем услуга, страхом и принудом утиче на угледне партизановце како би подржали непринципијелну скупину". Недић је почетком месеца напустио Радну групу због, како је рекао, супротстављених мишљења.

"Заклањајући се иза црно-беле љубави до последње трунке личног уплива и утицаја, злоупотребама и манипулацијом тобож државних интереса, чини недостојна дела не само према клубу вишедеценијске традиције већ и према држави коју тако често настоји да подупре у своје ситносопственичке интересе. Не преза ни да се окористи именом и функцијом председника Владе Републике Србије, који је, у више наврата, институцијама клуба јавно обзнанио да иза свега тога не стоји, а својевремено истакао забрану државним функционерима да се на било који начин мешају у институције спортских организација", наводи се.

Партизан је оптужио Недића да у ноћним часовима у зграду Владе и Скупштину града "са високим градским функционерима" позива легенде клуба, како би прикупио потписе за сазивање Ванредне скупштине Фудбалског клуба Партизан.

"Радна група ће увек бранити институције система, јер је то једини начин одбране правне сигурности и стабилности ФК Партизан и државе у целини. Радна група је данас поднела иницијативу Надзорном одбору да одлучи о термину заказивања Скупштине. Надзорни одбор ће своју седницу одржати у понедељак, 28. марта, када ће и одлучивати о овој иницијативи", наводи се у саопштењу.

"Радна група верује да ће Надзорни одбор поступити по Статуту и донети одлуку која ће и јавности и свим заинтересованим лицима омогућити да у оквиру најважнијег органа клуба, Скупштине, демократски и аргументовано укрсте ставове и размишљања а, потом, изаберу органе управљања који ће репрезентовати Фудбалски клуб Партизан у наредном периоду", пише у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару