Ћурчић: Осећамо притисак, он увек постоји

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић признао је да његов тим осећа притисак пред пријатељски меч са Пољском, после неуспеха у квалификацијама за Европско првенство и лоших игара националног тима.

"Очигледно да је све теже радити, уосталом то и сами видите, а у минулом периоду било је много и добрих и лоших ствари. Уложено је много напора, знамо такође колико можемо и шта хоћемо, а то је пласман на СП у Русији које за наш фудбал има непроцењиви значај. А притисак увек постоји.У овом послу или јеси или ниси, ја мислим да јесам", рекао је Ћурчић новинарима у Познању.

Србија је данас допутовала у Пољску, са којом ће сутра игра пријатељски меч. Национални тим испраћен је из земље уз потресе, пошто су Душан Тадић и Немања Гудељ јавно саопштили да више неће играти за репрезентацију док је Ћурчић селектор.

"Ја могу да говорим о момцима који су овде, играчима за које сам сигуран да ће против Пољске дати свој максимум и покушати да победе веома јаког ривала. И ако у томе не успеју, а дају свој максимум, јавност ће то знати да препозна. Они играју за репрезентацију, за дрес своје државе, 'ајде да кажем и селектора, да не буде сутра наслов у новинама, играју за репрезентацију, не играју за селектора", рекао је Ћурчић уз осмех.

Пољска је убедљиво изборила пласман на Европско првенство, а најбољи стрелац квалификација био је Роберт Левандовски.

"Левандовски је прва звезда пољске репрезентације, али њихова највећа снага лежи у тимској игри. Они као тим сјајно функционишу а то се најбоље видело у минулим квалификацијама када су играли заиста добро", рекао је Ћурчић.

Пољски новинари питали су селектора да ли ће 23-годишњи играч Познања Дарко Јефтић можда добити позив за национални тим, иако је играо за све млађе селекције Швајцарске.

"Да. Открићу вам да ћемо у четвртак разговарати, јер ради се о веома интересантном и занимљивом играчу", рекао је Ћурчић.

Капитен Бранислав Ивановић верује да Србија сутра може остварити резултат који би поправио амбијент око најбољег националног тима.

"Фудбал је тимска игра и морамо да будемо тим ако желимо добар резултат. Ја заиста верујем да ће тако бити, да ћемо показати тимски дух и, надам се, остварити победу", рекао је капитен Србије.

Ивановић се сложио са селектором да је тимска игра највећа снага Пољске.

"Знамо сви да се ради о једном од најбољих нападача на свету, али њихова права снага је тим. Играју фантастичан пресинг, готово невероватан. У квалификацијама су демонстрирали силу, били веома убедљиви и знамо добро колико нас тежак посао очекује", рекао је Ивановић.

Десни бек "орлова" оценио је да Србија овом утакмицом почиње квалификације за Светско првенство 2018.

"Овом утакмицом почињемо припреме за СП у Русији, а приоритет је да поправимо утисак после пораза у Чешкој и, наравно, променимо расположење. Ми то хоћемо, верујем и да можемо", рекао је Ивановић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару