Фифа смањила казне Блатеру и Платинију

Апелациони комитет Фифе смањио казне Сепу Блатеру и Мишелу Платинију са осам на шест година забране рада у фудбалу. Блатер и Платини незадовољни, најављују жалбе.

Апелациони комитет Светске фудбалске федерације (Фифа) смањио је казне доскорашњем првом човеку те организације Сепу Блатеру и председнику Европске фудбалске уније (Уефа) Мишелу Платинију са осам на шест година забране рада у фудбалу.

Блатер и Платини су крајем прошле године суспендовани због "нелојалне исплате" од два милиона долара колико је 79-годишњи Блатер 2011. године платио Платинију за консултантске послове обављане од 1998. до 2002. године.

Фифа је у саопштењу навела да су активности Блатера и Платинија у фудбалу током претходних година заслужиле одговарајуће признање и да је то олакшавајућа околност у овом случају.

Блатер и Платини су после сманивања суспензија најавили да ће поднети жалбу на одлуке Суду за спортску арбитражу у Лозани.

"Ово је срамна и увредљива одлука, права политичка", рекао је Платини за АФП.

Избори у Фифи за председника те организације одржаће се у петак у Швајцарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи